Weer monsterscore voor V&V, 5 goals Calor

V&V heeft in de zaterdag vierde klasse weer voor een monsterscore gezorgd. Blauw Wit Amsterdam werd met 11-2 verslagen.  Marvin Calor was de grote man door vijf keer te scoren. De samensmelting van de vierde en vijfde klasse brengt niet altijd het gewenste effect.

De start van de wedstrijd was rommelig. Veel spelers van Blauw Wit kwamen te laat (verkeersgedoe op de ring van Amsterdam), de wedstrijd begon dus een kwartier te laat. En Blauw Wit startte met negen spelers, zonder keeper. Pas toen het team na een minuut of acht compleet was, begon V&V een beetje te voetballen.

De 1-0 na tien minuten kwam uit een vrije trap, toegekend door scheidsrechter De Waal toen de doelman van Blauw Wit te lang wachtte met uittrappen. Gerben Bolten schoot de indirecte vrije trap feilloos binnen.

Nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Doelman Daniël Pommerel, die verder een rustige middag had, liet na een rommelige situatie een lastige bal los. Oud-V&V-er Carlos Belfor was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

Even later nam Gerben Bolten een vrije trap, op zo’n 25 meter van het doel, de keeper van Blauw Wit dook ongelukkig over de bal heen: 2-1. En weer twee minuten later, in de 17e minuut, ging een diepe bal over de verdediging van Blauw Wit heen, Mink Terpstra kon naar het doel oprukken en stelde Marvin Calor in de gelegenheid om te scoren.

In de loop van de eerste helft kreeg V&V nog een handvol grote kansen, maar wist niet te scoren. Tot in de laatste minuut, toen Marvin Calor na een hoekschop een voorzet van Mink Terpstra inkopte.

Dave Jansen was de eerste die in de tweede helft scoorde, van dichtbij uit een vrije trap van Gerben Bolten. De 6-1, in de 60e minuut was een kopie van het derde doelpunt. Een uitbraak van de weer goed op dreef zijnde Mink Terpstra, waarna Marvin Calor scoorde. In de 70e en 75e minuut maakte de zeer effectieve Marvin Calor zijn handvol doelpunten vol, de eerste na een solo, de tweede met een kopbal uit een prachtige vrije trap van Gert van Dijk. Inmiddels was het 8-1.

De laatste drie treffers nam Mink Terpstra zelf voor z’n rekening, de 9-1 in de 77e minuut na een mooie aanval over veel schijven, de 10-2 uit een vrije trap en de 11-2 in de tweede minuut van de extra tijd, toen de doelman uitgleed.

Inmiddels had Tom van de Donk het tweede doelpunt van Blauw Wit aangetekend nadat hij een slechte terugspeelbal van Wouter Oosterloo onderschepte.

De wedstrijd werd ontsiert doordat scheidsrechter De Waal – die goed floot, maar natuurlijk wel eens een foutje maakte – teveel gele kaarten moest trekken voor spelers (en de trainer) van Blauw Wit, vooral vanwege onnodig gemekker.