Home / Algemeen / Weer pech voor Ajax

Weer pech voor Ajax

Het zit Ajax in dit seizoen niet echt mee. De ploeg van Bart Logchies zag vandaag en 2-0 voorsprong bij DOVO in de blessuretijd omgebogen worden tot een 2-2 gelijkspel, nota bene door een eigen doelpunt. Met dit puntverlies haakt Ajax even af voor de bovenste plekken, aangezien de concurrenten wel de volle winst boekten. Met het spel van Ajax lijkt niets mis, het is hoofdklasse waardig. Alleen met alweer het vierde gelijkspel uit acht wedstrijden blijven de punten wat achter.

Spits Dennis Kaars neemt ons mee door de wedstrijd.
Kaars:’Gezien de hele wedstrijd was een gelijkspel misschien wel terecht. Er waren over en weer kansen. Zij zakten wat in, zoals vele tegenstanders tegen ons. Voor rust werd er niet gescoord, na de rust gebeurde er wel van alles.’

Kaars vervolgd.
‘Eerst kregen wij een penalty. Makkelijk gegeven. Die jongen deed wel zijn armen omhoog en kreeg de bal er tegenaan, maar hij maakte geen slaande beweging’.

De penalty werd benut door Hassan Aanzi en Ajax leidde met 0-1.

Kaars:’Daarna scoorde ik. Kevin de Visser kreeg de bal in het centrum. Ik liep op één lijn met de verdedigers. Kevin gaf en mooie steekbal. Ik had weinig tijd en zag geen andere oplossing dan de bal te stiften met links, niet mijn sterkste been. Het lukte en daarmee stonden we op 0-2 en moeten we gewoon de winst pakken’.

Dennis Kaars stift de 0-2 binnen

Maar het liep anders. DOVO kreeg een vrije trap die in de muur werd geschoten. Volgens de scheidsrechter kreeg Aanzi de bal tegen zijn arm. Gevolg: Geel voor Aanzi en een penalty voor DOVO.

Kaars:’Ik kon het niet goed zien, buiten het feit dat ik wel zag dat de bal in de muur werd geschoten. Na afloop wist bij ons niemand wie de bal had geraakt. Hassan in ieder geval niet, zo beweerde hij. Ook deze penalty was zeer makkelijk gegeven. Het leek wel of de scheidsrechter onze penalty goed wilde maken aan de andere kant. We stonden echter nog wel gewoon met 1-2 voor op dat moment.’

In de blessuretijd van de tweede helft werd het drama voor Ajax compleet. DOVO kwam op 2-2 door een eigen doelpunt van Cerezo Fung a Wing.

Kaars:’Het was niet eens een kans voor hen. Wij werkten de bal weg en hun laatste man bracht de bal hoog in onze zestien. De fout was dat wij deze bal lieten stuiteren. Cerezo kon hem niet goed meer raken en bal verdween via hem in ons eigen doel. Een zeer grote teleurstelling, dat begrijp je’.

Ondanks het puntverlies gaat het met Dennis Kaars wel goed de laatste weken. Hij scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden.

Kaars:’Voor mij persoonlijk wel een lichtpuntje. Ik begin te wennen aan mijn rol als spits. Gelukkig zie ik mezelf ook weer staan in jullie topscorersklassement.’

Volgende mag Dennis Kaars het met Ajax weer proberen in de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde DTS 35 Ede. Het zou erg fijn zijn voor de Amsterdammers als de volle winst mee genomen kan worden.
(Foto’s: Rob van Vliet)

De vreugde van Ajax sloeg om in teleurstelling