Home / Algemeen / Weer promotie voor Purmerend

Weer promotie voor Purmerend

FC Purmerend is voor het achtereenvolgende jaar gepromoveerd. De ploeg van Bart Hoogland was in de finale van de nacompetitie te sterk voor Meervogels’31. In twee jaar tijd klimt FC Purmerend van de vierde naar de tweede klasse.

De wedstrijd in Akersloot was op papier een formaliteit. Vorige week had Purmerend op eigen veld al met 3-0 gewonnen. “In de praktijk was dat het ook wel”, zegt trainer Bart Hoogland. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat we het niet zouden redden”.  Na een 0-0 ruststand was het binnen tien minuten in de tweede helft raak. Mike van Koert nam op de rand van de zestienmeter een vrije trap. Die belandde in de muur maar hij kreeg een herkansing. Hoogland: “Die was iets verder weg maar hij schoot hem prachtig in”.

Het was het startsein voor een feestje. Zeker toen Maurice Bouman in de 64ste minuut ook de 0-2 maakte. Vlak voor tijd deed Merevogels’31 nog iets terug maar dat was meer voor de statistieken.
Hoogland, die zijn derde seizoen als hoofdtrainer, dus afluit met een promotie, had niet verwacht dat zijn team mee zou doen om de prijzen. “We zijn vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse. We hadden ons ingesteld op handhaving en met een beetje geluk een periodetitel.  Dat we nu gepromoveerd zijn is echt geweldig. En over het hele seizoen gezien nog met goed voetbal ook. We hebben en goede mix van ervaring en jonge honden. Ideaal”.

 

Hoogland staat ook komend jaar weer voor de groep. Na drie jaar de A-junioren onder zijn hoede te hebben gehad maakte hij drie jaar geleden de overstap naar het eerste elftal. In zijn eerste seizoen degradeerde Purmerend naar de vierde klasse. Daarna volgde dus twee promoties.