Almere Posthoorn

Weer puntverlies voor FC Almere

In de derde klasse C heeft koploper FC Almere weer puntverlies geleden, bij FC Hilversum kwam de ploeg van trainer/coach Maurice Ligeon niet verder dan 1-1. CJVV, de grote concurrent in de strijd om de titel, kwam vandaag niet in actie.

De eerste helft was wel voor Almere maar diverse mogelijkheden kon men niet verzilveren. Hilversum dat ook wel wat kansen had om op voorsprong te komen was ook niet gelukkig in de afwerking. Almere had soms behoorlijk moeite met de lange trappen en hoge ballen van hun tegenstander wat veelal gevaar op leverde voor het Almeerse doel. Toch was Almere voor de rust het dichtst bij een treffer maar zowel Coersen als Haselbekke verzuimden te scoren.

Ook een mooie lob van de gasten ging maar net naast en mochten de gastheren niet onte vreden zijn. Na de rust wisselde coach Ligeon van Almere middenvelder en belangrijke kracht Jeffry Coersen, maar dit bleek zeker geen verbetering want op het middenveld miste men toen een speler die de gaatjes dichtte en weer een aanval op kon zetten.

Hilversum profiteerde daar gretig van en had een paar keer de kans om dit uit te buiten. Gelukkig voor de gasten bleven doelpunten vooralsnog uit, maar toch kreeg de ploeg van coach Kai Meeuwsse loon naar werken toen Karim Didouch de gelijkmaker kon scoren 1-1.

Hierna ging Almere nog meer aandringen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met dit gelijke spel en liep men voor de tweede keer binnen twee weken averij op.

Hopelijk hersteld men zich op tijd en laat men de concurrentie niet nog dichterbij komen want de voorsprong begint nu wel erg te slinken. Aanstaande zaterdag komt  Cobu Boys op bezoek en dan zal er weer gewonnen moeten worden, weer punt verlies kan men zich niet meer permitteren.