Weer rood en nederlaag voor HBOK

In de zaterdag eerste klasse B is HBOK er weer niet in geslaagd om punten te pakken in de strijd tegen directe degradatie. De ploeg van trainer Don Guezen wist voor de derde wedstrijd op rij het net niet te vinden, tegenstander HVC’10 slaagde hier wel in en zo gingen zij met de zege aan de haal: 0-1.

HBOK begon goed aan de wedstrijd en probeerde met verzorgd combinatiespel de aanval te zoeken, tot grote kansen leidde dit echter niet. Er werden wel een paar schoten gelost door de Zunderdorpers, maar doelman Van der Knijff van HVC hoefde nauwelijks in actie te komen.

6N6A7839

Hierna raakte HBOK het initiatief een beetje kwijt en kreeg HVC de eerste goede mogelijkheid, spits Yuri Delgado Morais zocht het doel te hoog nadat hij de bal meekreeg uit de kluts. Na een klein half uur was het wel raak voor de bezoekers uit Hoek van Holland. De snelle Mathijs Benard brak door aan de rechterkant en leverde een lage voorzet af, doordat de bal lichtjes werd aangeraakt door een HBOK-er kwam deze perfect voor de voeten van linksbuiten van den Bos en deze schoot de 0-1 op het scorebord.

Amper 2 minuten later kreeg HVC een uitgelezen mogelijkheid om te score te verdubbelen. Na een te korte terugspeelbal van Henk Abercrombie ging Delgado Morais om doelman Thiel van HBOK heen, maar schoof de bal in het zijnet. Vlak voor rust was HBOK nog dichtbij de gelijkmaker, maar Van der Knijff reageerde goed op een vlammend schot van Robin de Groot.

6N6A7849

In de 2de helft moest Robin Thiel al snel handelend optreden, hij tikte het afstandsschot stijlvol uit zijn doel. HBOK trachtte met lange ballen iets te forceren en dit leverde het nodige gevaar op. Tom de Lange schoot in kansrijke positie te zacht in en de ingevallen spits Kasper de Fries Johansen probeerde het met lobje na goed doorkoppen van Stijn Wiedemeijer, maar deze was te zacht waardoor van der Knijff redding kon brengen.

De bezoekers leunden in de tweede helft lekker achteruit en hoopten via de tegenaanval eruit te komen. In de tachtigste minuut had dit succes en Mathijs Benard was eerder bij de bal dan Robin Thiel, deze trok vervolgens aan de noodrem waardoor hij met een rode kaart van het veld moest. Omdat HBOK geen reservekeeper op de bank had zitten moesten ze de wedstrijd uitspelen met een veldspeler in het doel, Tom de Lange nam deze verantwoordelijkheid op zich. In het restant van de wedstrijd hield HVC met een man meer eenvoudig stand.

6N6A7911

Door de nederlaag blijft HBOK op de twaalfde plaats staan, een plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie. Maar de voorsprong op de onderste twee plekken bedraagt slechts 3 punten waardoor directe degradatie ook nog tot de mogelijkheden behoort. Directe handhaving lijkt in ieder geval een zeer lastige opgave te worden voor de ploeg van Guezen, zeker gezien het feit dat zijn ploeg in zeventien wedstrijden slechts vijftien (!) keer wist te scoren. De afstand met een veilige plek bedraagt maar liefst acht punten.

De na dit seizoen vertrekkende trainer berustte na afloop in de nederlaag, maar vond wel dat zijn ploeg meer had verdiend. ‘ De slechte grasmat maakt het voor ons ook niet makkelijk voetballen, kunstgras ligt ons veel beter. Ik hoop dat we ons kunnen handhaven.’

HBOK speelt volgende week de derby tegen stadsgenoot Swift, wellicht kan de ploeg boven zichzelf uitstijgen op het kunstgras in Amsterdam-Zuid. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.