Weer zege voor AORC/Lebo Vastgoed

In een vanwege de weersomstandigheden niet goed gevulde en dus weinig sfeervolle hal 2  van de Sporthallen Zuid liet AORC/ Lebo Vastgoed zien dat het team langzaam maar gestaag op weg is naar het oude niveau. De tachtig toeschouwers die de moeite genomen hadden om de regenbuien te trotseren, kregen geen geweldige, maar wel acceptabele wedstrijd voorgeschoteld door de mannen van Mo Bouchibti. Het niveau lag lager dan in de uitwedstrijd tegen Veerhuys. Wellicht werd dit mede veroorzaakt door het ontbreken van Adil Salih en Pablo Blanco vanwege blessures. Hoe dan ook, het niveau was voldoende om de tegenstander uit het hoge Noorden met 5-2 te verslaan.

Schermafbeelding 2013-11-11 om 10.20.58

AORC zette vanaf de start vroeg druk op Leekster Eagles. Dit resulteerde al in de eerste minuut in een mogelijkheid voor Soefiane Attahiri die met een puntertje de lat schampte. De 1-0 viel in de derde minuut te noteren: diezelfde Soufiane Attahiri werd op links door Zaïd el Morabiti met een strakke pass vrijgespeeld en wist van enkele meters afstand met zijn tweede punter van de avond de keeper van Leekster Eagles te passeren. Soufiane speelde overigens een prima wedstrijd. Het is duidelijk dat hij na zijn langdurige blessure weer goed aan het terugkomen is.

De toeschouwers die zich opmaakten voor een doelpuntenfestijn kwamen echter bedrogen uit. Tot de rust vielen er verder geen doelpunten meer. Niet dat er geen kansen waren, maar noch AORC, noch Leekster Eagles bleek in staat deze om te zetten in doelpunten. Zo werd een schot van Zaïd el Morabiti goed gepareerd en schoot Omar Tissoudali oog in oog met de druk coachende keeper van de Eagles de bal te zacht in. De noorderlingen lieten zich ook niet geheel onbetuigd en wisten in de negende minuut bijna gelijk te komen via een afstandsschot dat net naast de linkerpaal van het doel van de goed keepende Ennes van Maasbommel belandde. Noemenswaardige momenten in de eerste helft waren verder een net naast gestifte bal van Driss el Hasnaoui vrij voor de keeper, een goed schot van Abdsamad Attahiri, een net mislukte doelpoging van Leekster Eagles na een uitval en tot slot een gemiste vrije kans van Zaïd el Morabiti twee minuten voor rust. Niet onvermeld mag blijven dat de eerste helft nog ontsierd werd door een grove overtreding op Mo Nouri die terecht resulteerde in een gele kaart voor de betreffende speler. Al met al deden de spelers van AORC zich de eerste helft te kort. De wedstrijd had al voor de rust beslist kunnen zijn als het vizier iets meer op scherp had gestaan.

Schermafbeelding 2013-11-11 om 10.20.23

AORC startte de tweede helft slecht. Leekster Eagles kreeg al direct een grote kans. Gelukkig stond Ennes paraat en had hij enkele seconden later het geluk mee toen de bal na balverlies en onhandig verdedigen de rechterpaal van zijn doel raakte. Met een minder verdedigend Eagles golfde het spel meer heen en weer dan in de eerste helft. Het was Ilias Aynaoui die na een onderbroken Leekster aanval bijna scoorde. Hij schoot de bal goed in, maar vond helaas de keeper op zijn pad. De 2-0 voor AORC viel na vijf minuten spelen onverwacht: Ennes vond met een lange trap over het hele veld Zaïd el Morabiti vlak bij de rechterpaal van het Leekster doel. Zaïd wist de bal prachtig te controleren, maar zag zijn intikker geblokt; de instormende Karim Ajnane wipte de bal in de loop over twee verdedigers heen en kon afleggen naar de vrijstaande Soufiane Attahiri. En het was voor hem een koud kunstje om zijn tweede doelpunt van de avond te maken.

Schermafbeelding 2013-11-11 om 10.21.25

In de hierna volgende fase –met een heel licht overwicht van AORC- was het aan beide keepers te danken dat de score niet verder opliep. Pas acht minuten voor tijd viel het derde doelpunt. De verdediging van AORC stond niet goed, waardoor Karim Layeb uit een uitbal van de linkerzijlijn midden in de cirkel aangespeeld kon worden. Deze Eagles-speler nam de bal niet aan, maar speelde hem in één keer achter zijn standbeen langs in de onbeschermde rechterhoek van het doel. Hiermee was de 2-1 een feit en leek een spannende slotfase aangebroken. Anderhalve minuut later werd echter door het degelijk fluitende arbitrale trio de zesde Leekster overtreding geconstateerd. De verwachting was dat Soufiane vanwege zijn harde schot de tienmetertrap zou nemen. Mo Bouchibti bleek echter voor Karim Ajnane gekozen te hebben. En dat bleek terecht, want hij tekende met een niet snoeihard maar wel zeer geplaatst schot de 3-1 aan. Dit was het sein voor de Groningers om nog meer aan te zetten en met nog een kleine vijf minuten op de klok was het Marvin van Dijk die na balverlies van AORC de 3-2 scoorde. De AORC-fans op de tribune konden twintig seconden later opgelucht ademhalen toen Zaïd el Morabiti met een vlammend afstandsschot de 4-2 liet aantekenen. De tegenstander probeerde het daarna nog wel met een veldspeler extra voor de keeper, maar erg overtuigend was dat niet. De laatste goal viel dan ook aan de andere kant. Met nog 3 minuut 25 op de klok viel de 5-2. Omar Tissoudali –verdedigend overigens weer ijzersterk- kon het laatste tikje geven na een vloeiende aanval die onder meer via Ilias Aynaoui liep. Dat Karim vlak voor tijd de tweede tienmetertrap miste was eigenlijk alleen nog voor de statistieken van belang.

De voorzichtige eindconclusie na deze nog bepaald niet sprankelende wedstrijd is dat AORC/Lebo Vastgoed de weg omhoog lijkt te hebben gevonden. De mix van jeugd en routine lijkt langzaam te gaan werken. Onze jonge talenten Ilias, Mo en Abdsamed hebben hun plek in het team gevonden en Soufiane lijkt hersteld van zijn blessure.  Als Adil en Pablo terug zijn van hun blessures, staat er een groep die in staat is van ieder ander team in de Eredivisie te winnen. We zullen zien hoe dat volgende week uitpakt in de uitwedstrijd bij CFE dat er op gebrand zal zijn om hun zeer verrassende 9-4 nederlaag in de uitwedstrijd tegen JCK AISO recht te zetten.