Home / Algemeen / Weesp viert feest

Weesp viert feest

FC Weesp heeft dankzij een gelijkspel in Bovenkerk tegen RODA ’23 (2-2) de derde periode titel veroverd. Bij rust keek de ploeg van de vertrekkende trainer Charles Loots nog tegen aan 2-1 achterstand aan. Uiteindelijk was een punt voldoende om juichend aan het bier te gaan. Volgende week wacht SVW’27 in de eerste ronde van nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Charles Loots: “Dit is ongelofelijk. Twee maanden geleden hield ik nog rekening met het scenario dat we wel eens konden degraderen en nu spelen we om promotie. Een groot compliment naar de hele ploeg” Er was wel degelijk spraken van spanning bij de jonge ploeg van Loots. Daar kwam ook nog bij dat RODA ’23, waar niets meer voor op het spel stond, ook nog eens volle bak ging. Kansen over en weer in de eerste helft waarin RODA de iets sterkere ploeg was. Tim Steij openen uiteindelijk na ruim een half uur de score (1-0) maar niet veel later zorgde Buddie Buddenberg voor de gelijkmaker.  Een schot van Steij namens de thuisclub raakte de paal en Dennis Frijn kon in de rebound de Bovenkerkers weer op voorsprong zetten.

In de rust hoorde FC Weesp dat het ondanks de achterstand nog steeds koploper was in de derde periode maar dat dat ook het eindresultaat zou zijn was niet voor de hand liggend. Een gelijkspel was het minimale vereiste.  Tim Steij kon de wedstrijd in het nadeel van de ploeg uit Weesp doen kantelen maar hij faalde oog in oog met doelman Arno Copier die zijn ploeg dus in de race hield. Een zeer goedkoop gegeven penalty (Mike Boelee duwde invaller Michel Lion) leverde Weesp een strafschop op. Wouter Spanjerberg scoorde de 2-2.

Weesp hinkte even op twee gedachten. Vol voor de winst of er van uit gaan dat de 2-2 voldoende was. Het koos voor het laatste. RODA’23 wilde het seizoen afsluiten met een overwinning en ging ook op jacht naar de zege. Tien minuten voor tijd leek aan alle onduidelijkheid een einde te komen toen Weesp haar tweede, en dit keer meer dan terechte, strafschop kreeg. Paul Bosse haalde Thijs Visser naar de grond en mocht blij zijn dat hij niet met rood van het veld moest. Lion zag zijn inzet echter gekeerd worden door Robin Visser.

Het slotstuk was rustig. Weesp wist dat het de periode zou binnen slopen als het niet zou verliezen omdat Zeeburgia en NVC niet wisten te winnen. RODA speelde inmiddels met tien man omdat Dave Vos wegens beledigen van de scheidsrechter van het veld was gestuurd. De tijd tikte weg en Weesp kon feest vieren. Loots: “Ik heb hier nu drie jaar gezeten en dit is echt geweldig. In mijn eerste jaar promoveerde we naar de tweede klasse, vorig jaar handhaving en nu weer een periodetitel. Nu kijken we hoe ver we kunnen komen. We zijn niet strek genoeg voor de eerste klasse maar we gaan er natuurlijk niet voor niets aan beginnen. Ik ben ene sportjongen en wil dus altijd winnen. Tenslotte hebben we niets te verliezen.” Weeps start zondag in de eerste ronde tegen SVW’27 de ploeg van de nieuwe Blauw-Wit-trainer Landvreugd.

Straks het complete overzicht van de nacompetitie op de pagina ‘nacompetitie zondag’

Foto’s Jos Spitteler. Foto Charles Loots (eigen foto)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)