Wegvallen Young Boys heeft gevolgen

Het wegvallen van Young Boys geeft geen extra plaats in de hoofdklasse. In plaats van twee degradanten, zal er nu maar één degradatieplaats zijn. Young Boys wordt dus als gedegradeerd beschouwd. Dit kregen wij als antwoord van Rob de Leede, woordvoerder van de KNVB in deze. Blijft natuurlijk wel de vraag waar de plek opgevuld gaat worden. Als er maar één club degradeert uit de hoofdklasse blijft er een plek in de eerste klasse over, waar normaal gesproken de tweede degradant uit de hoofdklasse terecht zou komen. Met deze vraag belden wij nogmaals met dhr. De Leede. Hij kon hier geen antwoord op geven, maar belooft hierop terug te komen. Het is dus even afwachten of er een extra promotieplaats komt naar de eerste klasse, iets dat gevolgen zou kunnen hebben voor veel clubs in onze regio, die in de tweede klasse spelen. Volgt u het nog?

Hieronder het volledige persbericht van de KNVB. Hierin wordt overigens met geen woord gerept over het opvullen van de lege plek die Young Boys achterlaat. Wel is duidelijk dat de spelers van Young Boys gewoon kunnen gaan tennissen, hun seizoen zit erop. Zeker triest voor de jeugd, die er toch echt niets aan kan doen. Wanneer er meer nieuws komt uit Zeist zullen wij u uiteraard op de hoogte brengen.

Persbericht KNVB:

KNVB haalt alle elftallen van Young Boys uit de competitie

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft vandaag alle elftallen van Young Boys uit de competitie gehaald. Dat is gebeurd nadat het bestuur van de Haarlemse vereniging schriftelijk had laten weten dat het eerste zaterdagelftal (en de overige drie elftallen) niet op zullen komen bij de resterende vastgestelde competitiewedstrijden.

Als gevolg van dit besluit wijzigt de competitiestand van de zaterdag hoofdklasse A, omdat behaalde wedstrijdpunten en gescoorde doelpunten in wedstrijden van Young Boys komen te vervallen.

Met betrekking tot de periodetitels in de hoofdklasse A zaterdagvoetbal wijzigt ook een aantal zaken:
·        Odin’59heeft de 1e periodetitel reeds veroverd en blijft dan ook aangemerkt als winnaar van de 1e periode.

·        Huizenheeft de 2e periodetitel reeds veroverd en blijft dan ook aangemerkt als winnaar van de 2e periode.

·        Het uit de competitie nemen van Young Boys heeft tot gevolg dat:

o    periode 3 de wedstrijddagen 14 t/m 26 omvat. Na wedstrijddag 26 heeft elk elftal uitkomende in de hoofdklasse A 12 wedstrijden voor de 3e periode gespeeld.

Voorde wedstrijden die Young Boys tot op heden heeft gespeeld, is o.a. van toepassing dat tijdens deze wedstrijden gegeven gele en rode kaarten niet komen te vervallen. In overeenstemming met het reglement overschrijvingsbepalingen amateurvoetbal kunnen spelers van Young Boys dit lopende seizoen geen dispensatieoverschrijving meer krijgen.

Plaatsvervangend directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars: ,,Uiteraard betreuren wij deze stapten zeerste. Voor de top van het amateurvoetbal is dit een slechte zaak. De mededeling van het bestuur van Young Boys liet ons echter geen andere keus.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)