Wel punten voor OFC na slappe wedstrijd

In de hoofdklasse heeft OFC uit Oostzaan met 1-0 weten te winnen van Nieuw Utrecht. Het enige doelpunt kwam van het hoofd van Frank Zinhagel. Ondanks de punten was trainer Imdat Ilguy teleurgesteld in de prestatie van zijn ploeg.

“Als we volgende week ook zo tegen JOS Watergraafsmeer spelen dan krijgen we het heel zwaar”, waren de woorden van de winnende trainer. Ondanks de zege was hij niet te spreken over de prestaties van zijn ploeg. Ilguy: ” We speelden in een veel te laag tempo en daardoor kwamen we er moeilijk doorheen. Voetballend was het echt niet goed van onze kant. Het was veel te slap en we verloren ieder duel. Gelukkig hebben we wel de punten in eigen huis kunnen houden.”

Het enige doelpunt viel na 23 minuten spelen toen Frank Zinhagel het eindstation was van een mooie aanval. Koppend zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. Ilguy: “Na rust krijgen we wel een levens grote kans om op 2-0 te komen, maar Marouane Bensabouh schoot over toen hij alleen voor de keeper stond. Dat was geen 100% kans maar een 1.00.000 % kans.”

Doordat het middenveld van OFC de bal niet echt wilde hebben ontstond er vooral een wedstrijd met veel lange ballen. Met nog wat kansjes over en weer (Nieuw Utrecht raakte nog de lat vanuit een counter) viel er niet veel te genieten. Ilguy: “Gelukkig hoef ik ze voor de derby tegen JOS niet echt te motiveren. Dat gaat vanzelf gelukkig.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.

Archief foto Martin van Zurk: OFC-trainer Imdat Ilguy