Home / Algemeen / Welke Amsterdamse clubs worden er kampioen?

Welke Amsterdamse clubs worden er kampioen?

Nog vijf complete speelronden staan er op het programma, dus zo langzamerhand krijgen we enig inzicht hoe het seizoen in Amsterdam (en omstreken ) is verlopen. Zoals het er nu voor staat wordt het een mager seizoen als het gaat om kampioenschappen. Wij zetten de kandidaten voor u op een rij.

In twaalf klassen zijn we nog in de race om een kampioenschap te veroveren. Niet in iedere afdeling staan de Amsterdamse clubs er even frivool voor, maar niets is onmogelijk. En natuurlijk moet je ook maar afwachten of de clubs die bovenaan staan daar ook blijven staan.

Zondag Hoofdklasse, De Dijk: De ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen staat momentele op een gedeelde tweede plaats. De achterstand op koploper Vlissingen bedraagt twee punten, maar de Amsterdammers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Magreb’90 zit in dezelfde situatie als De Dijk. Een voordeel voor de Amsterdammers: Ze spelen nog tegen Vlissingen.

Zaterdag 1B, Swift: De ploeg van Kees Oostermeijer heef met nog vijf wedstrijden te gaan alles in eigen hand, al is de voorsprong op Sportlust’46 minimaal. De ploeg uit Woerden staat maar een punt achter. Deltasport (5 verliespunten meer) en Haaglandia (7) lijken uitgeschakeld voor de titel.

WVHEDW werd in 2013 ook al kampioen van de tweede klasse A
WVHEDW werd in 2013 ook al kampioen van de tweede klasse A

Zaterdag 2A, WVHEDW: Het leek een strijd te worden tussen WVHEDW en AMVJ, maar sinds afgelopen weekend staat de vlag er iets anders voor. WV verdedigt een voorsprong van vijf punten op DVVA en zes op ZOB. AMVJ kan, als het zaterdag wint van Hellas Sport, op vier punten van de koploper komen.

Zondag 2B, Zeeburgia: Waar DCG de beste papieren had heeft het de titel in vier weken tijd zo goed als verspeelt. Ook Pancratius maakte te veel fouten waardoor Zeeburgia nu de favoriet voor de titel is. Pancratius volgt op vijf punten. DCG en Quick 1890 staan zes punten achter. Zeeburgia neemt het in het restant van de competitie nog wel op tegen Pancratius.

Zaterdag 3A, OSV: De ploeg uit Tuindorp Oostzaan staat momenteel op een tweede plaats. De ploeg van Kai Meeuwse heeft twee punten minder en een wedstrijd meer gespeeld dan koploper EVC. Ook Reiger Boys, dat derde staat, staat er beter voor dat OSV als het gaat om het aantal verliespunten.

Zondag 3B, IVV : De ploeg uit Landsmeer heeft 36 punten. Dat zijn er vier minder dan de drie koplopers Alkmaarsche Boys, Limmen en Zaanlandia. Ook Kolping Boys staat er nog beter voor dan de ploeg van Jan de Haze. De achterstand is klein, maar er staan te veel ploegen boven IVV.

Zondag 3C ZSGOWMS: Omdat de ploeg van Rob Rijnink maar liefst vijf wedstrijden overnieuw moet spelen (de zaak Rigters) is de stand behoorlijk vertekend. VVA/Spartaan is momenteel koploper. De ploeg van Obibba heeft vier punten meer dan ZSGO, maar ook drie wedstrijden meer gespeeld. Opmerkelijk is dat beiden teams elkaar nog twee keer tegen elkaar spelen. De eerste ontmoeting is op 9 april.

Zaterdag 4C ZSGOWMS: Het leek lang een strijd te worden tussen drie clubs, maar de zaterdagtak van ZSGOWMS lijkt de langste Adem te hebben. Zeker na de zege van afgelopen zaterdag tegen FC Amsterdam. Een Amsterdamse kampioen krijgen we in ieder geval want V&V (punt minder en een wedstrijd meer) en FC Amsterdam (drie punt minder, wedstrijd meer) zijn de naaste achtervolgers.

Zaterdag 4D Arsenal: Kampioen zijn ze nog niet, maar lang gaat het niet meer duren. Waarschijnlijk wordt de ploeg van Iwan Zandwijken de eerste kampioen van onze regio. De voorsprong op achtervolger Fortius bedraagt acht punten en Arsenal heeft een wedstrijd minder gespeeld. 11 of 18 april kan het wel eens zo ver zijn.

Buitenveldert lijkt de landstitel dit jaar niet te kunnen prolongeren
Buitenveldert lijkt de landstitel dit jaar niet te kunnen prolongeren

Zondag 4F Diemen/Ouderkerk: Diemen is nu nog koploper (21-53), maar dat zal na maandag wel anders zijn als Ouderkerk (20-51) het opneemt tegen Ankaraspor. Beiden ploegen ontmoeten elkaar nog in Ouderkerk. Die wedstrijd, op 26 april, zal waarschijnlijk nog niet beslissend zijn voor de titel, maar dan zal wel duidelijk worden wie de aanstaande kampioen is.

Topklasse vrouwen, Buitenveldert: De nederlaag afgelopen weekend heeft prolongatie van de landstitel op een laag pitje gezet. De ploeg van Don Koehorst heeft nu drie punten minder dan koploper Saestum en tevens een wedstrijd meer gespeeld.

Zaalvoetbal eredivisie, AORC/Lebo: De Amsterdammers hebben zich al geplaatst voor de plays-offs en staan momenteel op de eerste plaats in de eredivisie. De nummers een tot en met vier gaan uitmalen wie er landskampioen wordt. Ook het Amsterdamse Knooppunt kan de play-offs nog bereiken en dus landskampioen worden.

 

Houd de diverse klassenpagina;’s in de gaten voor de ontwikkeling op weg naar een eventueel kampioenschap.

 

Foto Jeroen de Kock: De kampioen van vorig seizoen op een rij tijdens het Gala van Het Amsterdamsche Voetbal

Send this to a friend