Home / Algemeen / Werken in het Amsterdamsche voetbal? Dat kan met deze banen!

Werken in het Amsterdamsche voetbal? Dat kan met deze banen!

Als je je hele leven hebt gevoetbald en de sport nooit wilt verlaten, maar niet goed genoeg bent om profvoetballer te worden, zijn er andere voetbalbanen die je kunt nastreven. Veel mensen werken  achter de schermen in de voetbalwereld, dus je hoeft geen sterspits te zijn om je favoriete sport te blijven beoefenen. De banen die hieronder worden gevonden, variëren van carrièremogelijkheden om je leven op te bouwen tot zomerbanen voor jonge voetbalfans, zou moeten overwegen. Zoek dus snel naar de volgende voetbal vacatures Amsterdam

Coachen 

Het coachingsteam is zoveel meer dan alleen de hoofdtrainer. Je kunt bijvoorbeeld keeperstrainer zijn of een van de jeugdteams van de organisatie coachen. Het ondersteunend personeel doet alles, van het vullen van waterflessen tot het beheren van de uitrusting van het team. Sommige teams huren een specialist in om alleen voor voetbalschoenen te zorgen. Andere werknemers helpen de spelers, zoals de persoon die zorgt voor eten en hotelreserveringen voor het team onderweg. Elke club in Amsterdam is op zoek naar coaches voor bijvoorbeeld de jeugdteams, hierin kun je dus altijd wel een baan vinden.

Jeugdkamp

Veel teams organiseren in de zomer ook jeugdteams en jeugdkampen. Deze organisaties huren coaches, assistenten en organisatoren in. Als je later aan coaching denkt, is werken voor een van deze jeugdontwikkelingsorganisaties een goed begin. Voetbalbanen voor jeugdkampen zijn perfect voor middelbare scholieren en studenten en zijn vergelijkbaar met de banen als coach van een jeugdteam die eerder al genoemd zijn.

In het stadion

Veel mensen steunen het team in het stadion en de kantoren voor alles wat je op het veld ziet. Iemand moet sjaals en popcorn verkopen; iemand beantwoordt de telefoons, verkoopt kaartjes en ruimt op. Deze voetbalbanen die je kunt krijgen via dit uitzen dbureau Amsterdam west zijn misschien geen droombanen, maar ze kunnen je naam bezorgen aan mensen die later directeuren en managers kunnen aannemen. Deze banen zullen je ook helpen vertrouwd te raken met de teamcultuur en werkpleknormen. Dit zijn ook geweldige banen voor voetbalfans die buiten het seizoen op zoek zijn naar werk. 

Marketing

De meeste teams hebben een soort marketingafdeling, zo ook veel clubs in het Amsterdamsche voetbal. Deze groep omvat ontwerpers, schrijvers en webontwikkelaars. Je kunt bijvoorbeeld de webpagina vernieuwen of stadionbanners ontwerpen. Het kan ook gaan om het aangaan van partnerschappen met andere organisaties of het streven naar kaartverkoop voor grote groepen. Als marketeer van een voetbalclub in Amsterdam heb je veel opties en over het algemeen ook veel vrijheid, dit kan dan ook een fantastische baan in het voetbal zijn.

Sponsoring en communicatie

De sponsorafdeling van een organisatie is cruciaal voor het succes van het team. Mensen leggen hier contacten met bedrijven en mensen die in het team kunnen investeren. Sommige overleggen met nieuwe bedrijven om ze als sponsors te krijgen en anderen werken aan het aanhalen van de banden met bestaande sponsors. Teams in het Amsterdamsche voetbal hebben hiervoor dus ook zeker communicatiespecialisten nodig om sponsors en partners tevreden te houden. 

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)