foto Richard Maertens

Wervelende start Ajax zorgt voor zege op AZSV

Door een 2-1 overwinning op AZSV uit Aalten kan Ajax weer naar boven kijken in de zaterdag Hoofdklasse B. De ploeg van Jorg Smeets kwam binnen twintig minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong en had daarmee al snel de touwtjes in handen.

Het was voor Smeets voorafgaand aan de wedstrijd even puzzelen, nadat centrale verdediger Siver Albdulrahman afgelopen week zijn neus brak. Door de afwezigheid van de andere centrale verdediger, Roy Deken, stonden middenvelders Glenn van Zoolingen en Tim de Jong opnieuw in het hart van de verdediging.

Foto Richard Maertens | Glenn van Zoolingen vormde het centrale duo met Tim de Jong

Problemen veroorzaakten die omzettingen niet. Al na anderhalve minuut was het Stanley Akoy, die de 1-0 binnen schoot. Via een mooie dieptepass vanaf links en een slim overstapje van spits Bilal el Amrani, kwam Akoy oog-in-oog te staan met keeper Matthijs Ebbers. Nog geen kwartier later was het middenvelder Jack van Moerkerk die zijn goede spel bekroonde met een doelpunt (2-0). Linksbuiten Kenneth Misa Danso was wederom de aangever.

Foto Richard Maertens | Stanley Akoy viert de snelle 1-0

De rest van de eerste helft was Ajax oppermachtig en kreeg AZSV pas halverwege de eerste helft een kans, maar spits Rik van der Eerden wist niet te scoren. Ajax vergat het af te maken in de eerste helft mede omdat Misa Danso zijn hakbal net voorlangs zag gaan.

Na rust kwam AZSV beter in de wedstrijd en kwamen er kansen over en weer. Ajax kreeg veel kansen, maar scoorde niet. Het was Misa Danso die de 3-0 op zijn schoen had, maar zonder resultaat. Tegen de verwachting in kwam AZSV wel tot scoren. Het was invaller Brian Hogeweide die 2-1 maakte en AZSV terug in de wedstrijd schoot.

Foto Richard Maertens | Kenneth Misa Danso (l) snelt langs Freek Mulder

Na de tegentreffer sloeg de paniek toe bij de Amsterdammers. Ajax bleef overeind, al kreeg het het wel even benauwd toen in de laatste minuut een schot van Niek te Veluwe rakelings naast ging.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag hoofdklasse B.

Verslag Brian den Broeder
Foto’s Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)