Wesley Venema gaat door bij TOS-Actief

Zaterdag vierdeklasser TOS-Actief staat ook volgend seizoen onder leiding van Wesley Venema. De oefenmeester heeft zijn contract in Amsterdam-Oost met één jaar verlengd, met een optie voor nog een seizoen.

“Tot nu toe is het van beide kanten goed bevallen. Het is een leuke vereniging met mensen waar ik veel respect voor heb gekregen. We kunnen nog dingen verbeteren en daar gaan we hard aan werken”, zegt Venema. De oefenmeester hoopt hoger te eindigen dan de huidige negende plek in de vierde klasse E. “We bekijken het van week tot week, maar belangrijkste is dat we energie en passie tonen om te winnen. Van de laatste zeven wedstrijden hebben we er vijf gewonnen. Als we die lijn doorzetten kunnen we nog stijgen op de ranglijst.”

Voor volgend seizoen is de club al druk bezig met de het versterken van de spelersgroep. Hierbij hanteert TOS Actief de 2+1 regel, wat inhoudt dat er per drie spelers in de selectie twee een verleden bij de club moeten hebben. “Dat was dit seizoen nog een beetje lastig, maar ik leer nu veel mensen kennen met een verleden bij de club. Die beginnen toch weer te twijfelen om in het eerste elftal te gaan spelen.”

Ook wil Venema de jeugd een kans geven. “We hebben twee elftallen Onder-19 en drie Onder-17’s. Dit seizoen zijn er al vier jongens uit de Onder-19 gedebuteerd in het eerste elftal en sommigen spelen vaker mee. Ik hoop dat we met al de doorstroom volgend seizoen ook een tweede elftal kunnen gaan vormen.” Een doelstelling wil de oefenmeester nog niet noemen. “Dit jaar staat plezier voorop en volgend jaar moeten we kijken wat we meer kunnen gaan bieden. Ik hoop een stabiele middenmoter te kunnen worden.”

Tekst: Jesper Roele
Foto: Wesley Venema (midden) vorig seizoen bij de contractondertekening

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)