Wesley Weeber volgt Lex van der Horst op bij Ouderkerk zaterdag

Zaterdag derdeklasser Ouderkerk heeft met Wesley Weeber een opvolger gevonden voor de naar het zondagelftal vertrekkende Lex van der Horst. De pas 30-jarige Weeber begint in Ouderkerk aan de Amstel aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Weeber, die als speler uitkwam voor onder meer ADO ’20, Haarlem en FC Lisse, trainde de jeugdelftallen van ADO ’20, Pancratius en Haarlem. Ouderkerk wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer, iets wat volgens Daniël Mansvelder, lid van de technische commissie, ook de voorkeur had. “We willen een jonge trainer de kans geven zich te ontwikkelen als hoofdcoach en kregen van Wesley een zeer goede indruk tijdens de gesprekken. Hij heeft veel ervaring op een hoog niveau als speler. Wij denken dat hij spelers en het team beter kan maken en hij weet wat hij wil als trainer. Verder past hij in onze ogen uitstekend bij de clubcultuur van sv Ouderkerk. We hebben veel vertrouwen in een goede samenwerking.”

De Ouderkerkers maakte onlangs in een nieuw beleidsplan bekend dat het eerste zaterdagteam niet meer gaat functioneren als ‘opleidingsteam’ voor het eerste zondagelftal – wat de bedoeling was toen Lex van der Horst twee jaar geleden het stokje overnam – en zodoende kunnen ze op zaterdag ook weer gaan bouwen aan een sterk team om mee te strijden om de prijzen in de derde klasse. “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging”, zegt Weeber, die zich donderdag aan de selectie presenteert. “De komende tijd ga ik met de club praten over de huidige selectie en waar nodig spreken met spelers. Daarnaast zullen we eventueel ook op zoek gaan naar andere versterkingen en kijken welke jeugdspelers op zaterdag willen komen voetballen.”

De ploeg strijdt momenteel nog voor lijfsbehoud in de zaterdag derde klasse C. Onder leiding van Lex van der Horst staat Ouderkerk op een veilige tiende plaats, maar de voorsprong op een nacompetitieplek bedraagt slechts één punt. Zaterdag spelen de Ouderkerkers thuis tegen middenmoter Waterwijk.

Verslag Rik Verkaik

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!