Wessel Colijn (l) schudt de hand van Oscar Westpahl nadat de handtekening gezet is

Wessel Colijn gaat voor tweede seizoen bij OFC

Wessel Colijn is ook volgend seizoen trainer van zaterdag derdeklasser OFC. De oefenmeester heeft het enorm na zijn zin en was er na een gesprek met het bestuur snel uit. “Het was een positief gesprek en we hebben met zijn allen uitgesproken dat we met OFC zaterdag willen uitgroeien tot een stabiele derdeklasser”, vertelt Colijn.

De oud-trainer van AFC (zaterdag) en HBOK is bezig aan zijn eerste jaar bij OFC, dat vorig seizoen promoveerde vanuit de vierde klasse. “Als promovendus doen we het niet slecht”, merkt Colijn op. “We staan in de subtop en deden tot voor kort zelfs mee om de tweede periode.”

Die periode werd echter ‘opgeheven’, omdat Germaan/De Eland zich terugtrok. Daardoor moest de formatie van Colijn niet alleen punten inleveren, maar ook de kansen op het winnen van de tweede periode. Door het wegvallen van de regiogenoot bestaat zaterdag 3A namelijk nog maar uit dertien ploegen en wordt er gestreden om twee periodes van twaalf wedstrijden.

“Daar baalden we wel even van, maar het is niet anders”, vervolgt Colijn, die onlangs nog met de neus op de feiten werd gedrukt dat voetbal slechts een ‘spelletje’ is. Tijdens een trainingskamp in de winterstop overleed teamleider Raymond Bakker. “Daar heb ik nog steeds geen woorden voor, echt verschrikkelijk. Ik merk wel dat de groep hierdoor sterker is geworden en dat de jongens nog closer zijn dan voorheen.”

“Het zou prachtig zijn als we alsnog de nacompetitie halen, maar het is eerste doel is handhaving en daar zijn we dichtbij”, zegt de oefenmeester met het oog op de doelstelling voorafgaand aan het seizoen. “Ik kan dus niet ontevreden zijn. Voor volgend seizoen hoop ik dat de groep intact blijft en we nog enkele versterkingen mogen verwelkomen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)