Germaan/De Eland trekt eerste zaterdagelftal per direct terug

Germaan/De Eland kwam afgelopen zaterdag niet opdagen voor het duel met Sporting Andijk in de zaterdag derde klasse C. Ook aanstaande zaterdag zullen ze niet aantreden tegen DZS en zal de KNVB ze conform de regels uit de competitie halen. Secretaris Joop Stapper liet voor het weekend al weten dat het eerste zaterdagelftal het seizoen niet meer afmaakt.

Stapper: “We hebben wat interne problemen met de spelers van dat elftal. We hebben er afgelopen week van alles aan gedaan om het nog in orde te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt. Het is jammer dat het zo moet lopen, maar dit is de beste oplossing.” Afgelopen donderdag heeft Stapper de KNVB op de hoogte gesteld van de beslissing. “Zij moeten nu wachten tot we inderdaad twee keer niet zijn komen opdagen. Pas dan worden we uit de competitie gehaald.”

Germaan/De Eland had al eerder besloten vanaf komend seizoen alles te richten op het eerste zondag elftal. Dave Seegers zal dan de opvolger zijn van de huidige trainer Wim de Haart die helemaal vertrekt bij Germaan/De Eland. De Haart trainde zowel de zaterdag als de zondag selectie.

Foto John Beckman | Germaan/De Eland verloor op 28 januari van Kadoelen. Het zou achteraf de laatste wedstrijd blijken te zijn.

Komend seizoen zal Germaan/De Eland op zaterdag alleen nog maar recreatie voetbal spelen. Voor het prestatieve gedeelte richt men zich op de zondag. De wedstrijd tegen Kadoelen (4-3 nederlaag) op zaterdag 28 januari was het laatste duel van de zaterdagtak. De ploeg van De Haart had dit seizoen pas vier punten verzameld door gelijk te spelen tegen Zeemacht en te winnen van PSZ.

Het Amsterdamsche Voetbal heeft alle uitslagen van Germaan/De Eland al uit de stand geschrapt. Klik hier voor de nieuwe stand in de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!