Wessel Colijn gaat voor tweede jaar bij NFC: “Wil mijn werk afmaken”

Toen Wessel Colijn een jaar geleden bij NFC tekende, sprak de oefenmeester al uit graag met de Amstelveners naar de derde klasse te willen. De vierdeklasser is goed op weg getuige de tweede plek op de ranglijst en dat heeft Colijn doen besluiten voor een tweede jaar te gaan.

Gesprekken over een langer verblijf namen weinig tijd in beslag; voor Colijn was het duidelijk door te willen gaan in Amstelveen. “Ik wil mijn werk afmaken. Het is een grote uitdaging om NFC naar de derde klasse te brengen. Ik heb het naar mijn zin en er zit potentie in deze groep”, zegt de oefenmeester. “Als je echt wat wil, zal er nog een schepje bovenop moeten. Dat zit erin en we gaan ons uiterste best doen om te promoveren.”

Momenteel bezet NFC met een vrij nieuwe selectie (‘we hebben het aardig op de rails staan’) de tweede plek in de zondag vierde klasse D, op liefst negen punten van koploper Spaarnwoude. Colijn weet dat een plek bij de eerste vier nodig is voor een ticket voor de nacompetitie nu het kampioenschap uit zicht is. “Alle spelers zijn zich er ook van bewust wat we kunnen bereiken. Zal het dit jaar niet lukken, maar dat hoor je natuurlijk ook al jaren, dan moeten we volgend seizoen een nieuwe poging wagen. Je weet ook nooit waar je tegenaan loopt met blessures en schorsingen, in hoeverre dat op te vangen is. Daarom wil ik ook niet te ver vooruit kijken.”

Foto: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC