Wessel Colijn (l) schudt de hand van Oscar Westpahl nadat de handtekening gezet is

Wessel Colijn nieuwe trainer OFC zaterdag

Wessel Colijn is met ingang van komend seizoen trainer van de zaterdagtak van OFC in Oostzaan. Colijn staat momenteel nog aan het roer bij HBOK, met wie hij aan een uitstekende serie bezig is. OFC kan het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse A bijna niet meer ontgaan en wil graag doorstoten naar de tweede klasse.

Colijn wordt in Oostzaan de opvolger van Michel Vogelaar. Colijn tekende een contract voor een seizoen , maar beide partijen hebben de intentie om langer met elkaar in zee te gaan. Colijn: “Ik zie het als een enorme uitdaging. OFC heeft mooie plannen met de zaterdag. Het leeft nu al bij de club en de binding met de inwoners van Oostzaan is groot.”

Colijn kwam in aanraking met OFC door het bericht op Het Amsterdamsche Voetbal dat ze een opvolger voor Vogelaar zochten. Colijn: “Naar aanleiding daarvan heb ik contact met ze gezocht en kon ik mij CV sturen. Toen hebben we een paar gesprekken gehad  en dat het gevoel was eigenlijk gelijk goed bij mij.”

23012016 Wessel Colijn

OFC staat momenteel een straatlengte voor op de nummer twee in de vierde klasse A en kunnen de titel bijna niet meer mislopen. Colijn: “Het doel is om in een paar jaar de stap naar de tweede klasse te maken met jongens uit de eigen regio. We zullen geen voorportaal van de zondag worden. Daarvoor is het verschil gewoon te groot, maar spelers kunnen zich natuurlijk wel in de kijker spelen. Zo had ik dat ook bij AFC toen Daan Sutorius en Tim Wulffraat via de zaterdag weer bij de zondagselectie kwamen.”

Colijn is blij dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Nadat hij in januari te horen had gekregen dat HBOK zijn contract niet zou verlengen was er weinig tijd. “Gelukkig heb ik nu zekerheid en kan ik aan de slag met deze mooie uitdaging, maar eerste nog met HBOK het seizoen goed afmaken. We zijn bezig aan een mooie reeks en wie weet wat er daar nog haalbaar is.”

Foto boven: Wessel Colijn met Oscar Westpahl van OFC na de contractondertekening

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)