Home / Algemeen / Westlandia blijft JOS in tweede helft de baas

Westlandia blijft JOS in tweede helft de baas

Zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer heeft de foutloze koploper Westlandia niet op het eerste puntverlies kunnen trakteren. De ploeg van Sander Middelbeek verloor met 4-2 op bezoek in Naaldwijk, waar alle doelpunten pas na rust vielen. Patrick Lokken tekende voor de twee Amsterdamse treffers.

Westlandia was in een saaie eerste helft het meest aan de bal, alleen kon de thuisploeg geen echte kansen creëren. De eerste mogelijkheid was voor Marcel de Bruin, maar zijn kopbal werd gestopt door JOS-doelman Colby Harmon. Dat was ook de beste kans in de eerste helft, plus een paar afstandsschoten die ver naast of over het doel gingen.

JOS/Watergraafsmeer kreeg daarentegen ook wat mogelijkheden via schoten van Roy Bussman en Patrick Lokken, maar die gingen over het doel van Edgar Leerdam. De beste kans had Maurice Renger zes minuten voor het rustsignaal, alleen werd zijn inzet knap gestopt door Leerdam.

Westlandia - JOS

In de tweede helft begon Westlandia furieus om de wedstrijd open te breken met een doelpunt, precies wat de wedstrijd nodig had na een gezapige eerste helft. Drie minuten na de hervatting werd de bal vanaf de rechterkant voorgetrokken op Mike Brouwer, die Harmon met een onhoudbaar schot in de korte hoek kansloos liet: 1-0.

Het werden voor JOS/Watergraafsmeer een paar een paar hectische minuten. Raynick Damasco haalde in de 52ste minuut nog een bal van de lijn, maar een minuut later schoot Westlandia-verdediger Jessie van der Burg een kanonskogel van zo’n 35 meter stijf in de linker bovenhoek: 2-0.

Westlandia - JOS

Met die achterstand probeerden de Amsterdammers aanvallend meer druk te zetten, alleen gaf JOS daardoor achterin ook meer ruimte weg. Het was Brouwer die door zwak uitverdedigen in de 67ste de 3-0 binnen kon schieten. De wedstrijd leek beslist, maar JOS/Watergraafsmeer toonde veerkracht. Eerst kreeg Stefan Schipper een dot van een kans. Hij verscheen alleen voor doelman Leerdam, maar zijn boogbal werd net gekeerd. Ook Xavier Netteb faalde oog-in-oog met de sluitpost.

JOS/Watergraafsmeer ging door en vijf minuten later was het Lokken die op aangeven van Ian Refos de 3-1 binnen schoof. Dat gaf de gasten weer moed, alleen werd dat twee minuten later teniet gedaan. Invaller Javon Blijd schoot Westlandia weer in veilige haven met de 4-1. Patrick Lokken probeerde zijn ploeg nog op te zwepen om een goed resultaat te halen en de aanvaller wist zijn tweede van de middag te maken. Met een prachtige boogbal gaf hij Leerdam het nakijken.

Westlandia - JOS

Het doelpunt twaalf minuten voor tijd bleek later ook voor de eindstand te zorgen. Westlandia wist verdiend voor de achtste keer op rij te winnen en lijkt daarmee af te stevenen op het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse A. JOS/Watergraafsmeer wacht volgende week een regioderby tegen OFC, dat over de ploeg van Sander Middelbeek heen klom. De Amsterdammers staan nu zesde.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)