Wethouder Eric van der Burg

Wethouder wil subsidie stoppen

Wethouder Eric van der Burg wil drie clubs die het Amsterdamse Voetbalconvenant niet hebben ondertekend korten op hun subsidie. Dat zegt hij in Het Parool. Het gaat om Sloten/Rivalen, Eendracht’82 en Sporting Amsterdam.

De subsidie waar Van der Burg het over heeft zou onder andere bestaan uit het gebruik van de voetbalvelden. De uitspraken van de wethouder heeft vele reacties in de voetbalwereld opgeleverd. Zo zegt Zeeburgia voorzitter Rob Theunisse tegen AT5: “ Het is spierballentaal van niks. We krijgen helemaal niets, alleen een goedkoop voetbalveld. Verder krijgen we helemaal niets. Ik wel eens weten waar die subsidie uit bestaat want dan wil ik die ook wel.”

De betrokken clubs, die het convenant niet ondertekend hebben, zouden een brief van Van der Burg ontvangen hebben waarin staat dat ze gekort zouden worden als ze niet tekenen. Sloten/Rivalen zegt de brief nooit ontvangen te hebben maar het convennat welt te willen ondertekenen.

Ook Sporting Amsterdam zegt de brief niet gehad te hebben. Eendracht’82heeft vanavond (woensdag) een gesprek met haar clubmanagers over het convenant.

Op vrijdag 1 februari is het Amsterdams Voorzittersoverleg in het Frans Otten Stadion. Die avond staat in het teken van het convenant. Wethouder Eric van der Burg en districtsmanager Guus Posthumus zullen dan in gesprek gaan met de clubs. Doel van de avond is om gezamelijk tot een goede formulering van het convenant te komen en de clubs meer te betrekken bij hun rol in het kader van Sportiviteit en respect.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!