Wherevogels werkt met negen man achterstand weg tegen Purmerland

Donderdagavond werd voor de tweede keer het restant van de eerder gestaakte wedstrijd in de vierde klasse C tussen Purmerland en Wherevogels uitgespeeld. Met nog 21 minuten te spelen en een 1-1 stand wist Wherevogels met negen man, na een 2-1 achterstand, toch nog gelijk te spelen.

Het duel werd op 26 januari gestaakt. Op tweede Paasdag werd het duel uitgespeeld, maar Wherevogels stelde een niet gerechtigde speler (Davey Cremer)op. De club kreeg een boete en punten mindering en verkeerde ineens weer in degradatie gevaar.

Purmerland begon het restant dus met twee man meer dan Wherevogels en zocht dan ook direct de aanval, maar de ploeg uit Purmerend hield stand. Wherevogels kreeg zelfs de beste kans , maar de inzet werd van de lijn gehaald. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam door een treffer van Richard Balbiaan (2-1).

Voor Wherevogels,, de ploeg van Paul Sprengers, werd het in de resterende tien minuten alles of niets. Purmerland vergat de wedstrijd te beslissen toen een kopbal op de lat belandde.

Drie minuten gebeurde wat iedereen voor onmogelijk had gehouden: Wherevogels scoorde! Een voorzet van Timo Coenderman kwam voor de voeten van Wesley Wijnker die vervolgens de bal in de hoek plaatste en voor de 2-2 zorgde. Het gelijkspel voelde uiteraard als een overwinning.

Zondag staat de laatste speelronde op het programma. Niet sis nog beslist. In de vierde klasse degradeert een ploeg rechtstreeks en speelt er eentje nacompetitie tegen degradatie. Wherevogels staat nu samen met Sint Adelbert ‘veilig’ twaalfde met een punt meer dan Purmerland en twee meer dan Kwadijk.

Kijk voor de complete stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4C of klik hier.