Wedstrijd van de week

Wie is de beste? Chabab of AFC?

De halve finale van de districtsbeker tussen Chabab en AFC, de twee hoogst spelende clubs van Amsterdam is een ontmoeting om naar uit te kijken . Wie is de beste? Chabab is bezig aan een goede reeks en AFC mist een karrenvracht aan spelers. Uiteraard is dit onze wedstrijd van de week en zullen de camera’s zondag vanaf 14:00 uur draaien op Sportpark Riekerhaven.

Het had niet mooier kunnen zijn, of het had de finale van de districtsbeker moeten zijn, de twee hoogst spelende clubs van Amsterdam treffen elkaar in een duel waar het om gaat. Beiden zullen gebrand zijn om de finale te halen maar wie is er favoriet?

Beide trainers, Cor ten Bosch (AFC) en Alami Ahannach (Chabab) doen daar niet echt duidelijke uitspraken over. Willen ze allebei de underdog zijn? Ahannach: ’Het is voor mij een bijzondere wedstrijd. Eentje van de meester tegen de leerling. Ik debuteerde rond 1990 in het eerste van KBV onder Cor ten Bosch, de huidige trainer van AFC. Nu denk ik dat wij gelijkwaardige ploegen hebben, het wordt een leuke wedstrijd’. Ten Bosch: “Het gaat een zware pot worden die we niet even gaan winnen. De vooruitzichten zijn ook niet goed omdat we met een karrenvracht aan blessures en schorsingen zitten. Uit ervaring weten we dat het een echt bekerduel zal worden waar we aan de bak kunnen en het vooral op karakter zal aankomen. Maar we gaan ervoor, omdat als we de finale halen, we het seizoen nog goed kunnen maken. Want als ik heel eerlijk moet zijn hebben we een slecht seizoen achter de rug.’’

De personele problemen bij AFC stapelen zich afgelopen zondag (4-5 tegen HBS) op. Ten Bosch kan zondag in het bekertreffen in ieder geval niet beschikken over de geschorste Duncan van Moll en Magid Jansen. Daarnaast zijn Mike Ruyter, Jasper de Haer en Wout Meulemans al langer geblesseerd. Afgelopen zondag tegen HBS kwamen daar nog Lutzen Brink (hamstring), Peter post (hamstring) en Mike Derlagen (enkel) bij.

Foto: Jos van Mieghem (Mike Derlagen verlaat geblesseerd het veld in de wedstrijd tegen HBS)

Niet echt ideaal als je het moet opnemen tegen een Chabab dat in vorm is en zich dit seizoen heeft gepresenteerd als een echte cupfighter. Chabab rekende in de poule fase al af met Huizen, Stormvogels en JOS Watergraafsmeer. In de knock-out fase kwamen daar CTO’70 (2-6), Ajax (4-2), Spakenburg (2-2 wns), Breukelen (0-0 wns) en GVVV (0-2) bij.
AFC stroomde pas na de voorronde in en versloeg in vijf achtereenvolgende uitwedstrijden ABNAmro (0-9), Nieuw West (2-7), Blauw Wit (2-3), De Meern (0-2) en FC Abcoude (1-5).

Zondag om 14:00 uur is de aftrap van dit prachtige treffen. De weersverwachting: zon en zo’n twintig graden.  Wat wil je nog meer. Tot zondag.

De samenvatting en de strijd tussen de meester en de leerling is zondagavond te zien op deze site.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door BP Zwart

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!