Foto Martin van Zurk: Trainer Ilguy vindt dat Wilffert als zijn niveau haalt

Wilffert (OFC): “Nu taak om aan het doelsaldo te werken”

Na een valse start van het seizoen is OFC op dit moment een ploeg om rekening mee te houden. De ploeg waar Oscar Wilffert in de defensie staat wist de afgelopen vijf wedstrijden winnend af te sluiten en klom hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst. “Het grote verschil met het begin van het seizoen is dat we nu iedere week keihard knokken en willen werken voor elkaar. Dat deden we aan het begin ook wel maar nu worden de kansen die we creëren ook benut.”

Waar OFC in de eerste periode slechts dertien punten wist te verzamelen staat de teller in de tweede periode na vier wedstrijden al op twaalf punten. De 21-jarige back heeft wel een verklaring voor dit feit. “We spelen nu vaak met een vaste elf. Aan het begin hadden we vaak, mede door blessures, positiewisselingen. Maar nu iedereen fit is hebben we echt een basis van waaruit we kunnen bouwen. We hebben een redelijk nieuw team en dat is aan het begin wennen. Nu weet iedereen precies wat zijn taken zijn en wat we aan elkaar hebben.”

OFC

Ook Wilffert zelf kwam dit seizoen nieuw binnen bij de club uit Oostzaan. De mandekker kwam over van Volendam en heeft inmiddels zijn plek binnen het team gevonden. “Dat denk ik zeker. Ik moet ook zeggen dat we een erg leuk team hebben met veel kwaliteit. We trainen iedere week hard en gelukkig heeft dat zich nu ook uitbetaald in goede resultaten.”

Dat OFC nog voor de winterstop de tweede plek op de ranglijst zou innemen deed bij sommige misschien de wenkbrauwen fronsen maar toch liet de ploeg van Imdat Ilguy de hoofden niet zakken. “Wij hebben altijd het vertrouwen gehouden. Zoals ik eerder al zei hebben we een ploeg met heel veel kwaliteit en hadden we iedere wedstrijd wel een periode waarin we de bovenliggende partij waren. Maar nu we echt op elkaar ingespeeld zijn en we ook doelpunten zijn gaan maken winnen we onze wedstrijden ook.”

De achterstand op koploper Westlandia lijkt met elf punten onoverbrugbaar maar voor OFC valt er nog genoeg te halen uit het huidige seizoen. “Het is nu taak om aan ons doelsaldo te werken zodat we de tweede periode kunnen pakken. We hadden vooraf als doel om kampioen te worden maar als Westlandia alles blijft winnen wordt het erg lastig. Het gat is nu erg groot maar je weet natuurlijk nooit wat er na de winterstop gaat gebeuren. Het is voor ons taak om in ieder geval de tweede periode te pakken en als we geen kampioen worden moeten we zorgen dat we via de nacompetitie naar de Topklasse promoveren.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)