Home / Algemeen / Wilfred den Breejen geniet met Buitenveldert in de tweede klasse

Wilfred den Breejen geniet met Buitenveldert in de tweede klasse

De competitie is inmiddels vier wedstrijden onderweg. Buitenveldert debuteert dit seizoen in de tweede klasse A. Het heeft vijf punten na vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er diep in blessuretijd van DVVA verloren door een doelpunt van Max Hazewinkel. Het was pas de eerste nederlaag voor de ploeg van Wilfred den Breejen.

Den Breejen is tevreden over de start in de competitie van zijn ploeg. ”We ontwikkelen ons goed op het niveau na een onrustige voorbereiding met blessures. Je merkt dat we ons kunnen meten op dit niveau. We horen hier thuis. Onze spelers kunnen dit aan. Maar je merkt dat het fysieke gedeelte erg zwaar is. Als je ziet wat voor reuzen er bij dat DVVA lopen. Harde duels, dan krijg je blessures.”

Foto Mario Wormhoudt: trainer Wilfred den Breejen
Foto Mario Wormhoudt: trainer Wilfred den Breejen

Ondanks dat Buitenveldert een jonge ploeg heeft kan het zich tot nu toe prima meten met de tegenstanders in 2A. Maar het is soms nog wel wennen, merkt Den Breejen. ”De strijd en de passie zit er goed in bij de jongens. Op het moment dat de mouwen op moeten worden gestroopt, doen ze dat. Als ik kijk naar de jeugdigheid en de ontwikkeling van mijn spelers ben ik daar erg tevreden over. Wij hadden vier jongens van 19 in de basis tegen DVVA. Jongens die rechtstreeks uit de A komen. Het is een ploeg in ontwikkeling. Je ziet dat we moeten wennen.”

Een goede start dus voor de Amsterdammers. Den Breejen geniet van het hogere niveau en ziet ook perspectieven voor zijn ploeg dit seizoen. ”Ik wil het op aanvallend en verdedigend vlak nog beter ontwikkelen. Als dat goed gaat dan zullen we zien waar we voor strijden. Misschien wel het linkerrijtje of een periode. Maar de speelwijze passen we niet aan. We hebben een zwaar programma voor de boeg. ZOB, OSV, WVHEDW, HBOK en BOL. Dat is leuk. Dit is wat de jongens willen. Hoe zwaarder, hoe beter! Daar leren we alleen maar van. Daarom waren we vorig jaar zo blij met de titel. We willen beter worden en dat leer je door dit soort wedstrijden te spelen.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto boven: HAV

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)