Home / Algemeen / Willem Leushuis maakt het seizoen af bij DVS’33

Willem Leushuis maakt het seizoen af bij DVS’33

Voormalig AFC-trainer Willem Leushuis is per direct aan de slag gegaan als hoofdtrainer van het in de zaterdag Derde Divisie uitkomende DVS’33 in Ermelo. Leushuis volgt daar de vetrokken Roeland ten Berge op. Voor volgend seizoen heeft DVS ’33 Bert van Hunenstijn al aangesteld als hoofdtrainer.

Leushuis was anderhalf seizoen werkzaam bij AFC. Met die club werd hij in 2014 kampioen van de Topklasse. Een jaar later vertrok hij halverwege het seizoen en ging vervolgens in Koeweit aan de slag als trainer van het Olympisch elftal. Afgelopen zomer keerde hij terug in Nederland.

Willem Leushuis viert samen met Said Moumane de titel in de Topklasse bij AFC

Leushuis debuteerde twee weken geleden met een gelijkspel (2-2) tegen Rijnsburge Boys. DVS’33 staat momenteel op een dertiende plaats in de Derde Divisie zaterdag. Aanstaande zaterdag gaat Leushuis op bezoek bij Huizen.

Leushuis: “DVS staat goed bekend en wil verzorgd voetbal spelen. Tegelijk zit de club nu in een lastige situatie. Ik heb veel ervaring als trainer en ga een uitdaging als deze graag aan. De komende tijd zal ik samen met de staf de selectie in beeld brengen en kijken wat in mijn optiek nodig is om van deze klus een succes te maken. Ik heb daar veel zin in.”

Leushuis kwam als speler onder andere uit voor FC Eindhoven, FC Den Bosch en FC Wageningen. Als trainer was hij actief bij onder meer Kozakken Boys, IJsselmeervogels, ASWH, Al-Kuwait en AFC.

Foto boven website DVS’33