Home / Algemeen / Willem Leushuis nieuwe trainer AFC

Willem Leushuis nieuwe trainer AFC

Acht dagen voordat de voorbereiding van start gaat, heeft AFC dan toch haar nieuwe trainer. Willem Leushuis volgt Maarten Stekelenburg op en staat vanaf maandag 15 juli voor de groep als AFC voor het eerst op het veld staat.

Op haar eigen website maakt AFC melding van de komst van de voormalig profvoetballer, die onder andere actief was bij FC Wageningen, FC Den Bosch en FC Eindhoven. Als trainer stond Leushuis aan het roer bij diverse clubs in de top van het zaterdagvoetbal. Zijn grootste succes behaalde hij met VV IJsselmeervogels, waarmee hij algeheel kampioen van Nederland werd. Bij die club werd hij ook gekozen tot beste trainer sinds 1970.

Tegenover RTV Noord-Holland geeft Leushuis aan dat beide partijen elkaar snel gevonden hadden. Leushuis:  ‘Eén gesprek was in principe voldoende. Vanaf het moment dat we elkaar zagen, hadden we een klik. Ik ben een geroutineerde trainer, AFC is een gerenommeerde club. Dat is wel een goede match denk ik.’ Na jaren in het zaterdagvoetbal, wordt het voor Leushuis zijn eerste trainersklus in de zondag Topklasse. Leushuis start de competitie op 25 augustus als AFC op bezoek moet bij De Treffers.