Wim de Haart met Germaan/De Eland (zat) derde klasse in

Wim de Haart is volgend seizoen de trainer van de kersverse zaterdag derdeklasser Germaan/De Eland. De oefenmeester had drie seizoenen het zaterdagelftal van Sporting Martinus onder zijn hoede en zag afgelopen weekend zijn nieuwe club ten koste van Wieringmeer promoveren naar de derde klasse.

“De voorzitter van Germaan/De Eland ken ik nog uit mijn periode bij Sloten, waar ik drie jaar trainer ben geweest. Ik had in december al een akkoord bereikt met Martinus om een vierde seizoen te blijven, maar na een slechte periode in februari en maart zag ik het niet meer zitten”, zegt De Haart. “Ik voelde dat de rek eruit was en op dat moment werd ik weer gebeld door Germaan/De Eland. Twee maanden geleden was het rond en besloot ik alsnog te vertrekken bij Sporting Martinus voor Germaan/De Eland.”

Nadat Germaan/De Eland op een vierde plaats eindigde in de zaterdag vierde klasse C, was SRC de eerste tegenstander in de nacompetitie. Er werd begonnen met een 1-0 nederlaag in Schagen, maar op eigen veld werd dit in een zinderende wedstrijd na verlenging goed gemaakt met een 5-2 overwinning. Alleen Wieringmeer stond de Amsterdammers nog in de weg voor promotie. Na de 0-0 in de heenwedstrijd wist Germaan/De Eland op het veld van Blauw/Wit Beursbengels door een 3-1 overwinning te promoveren naar de derde klasse.

Onder toeziend oog van Wim de Haart, die er een week eerder met Martinus niet in slaagde om via de nacompetitie te promoveren, tekenden Nazahree Orna en Zakaria Azaryouh (twee doelpunten) voor de Amsterdamse treffers. “Ik ben blij dat ze naar de derde klasse zijn gepromoveerd. Er zit veel potentie in de spelersgroep en ik heb ze natuurlijk ook twee keer getroffen in de competitie, waarin me opviel dat ze hele goede spelers hebben. Na de zomer zal ik wel aan een aantal dingen moeten sleutelen. Zo moeten ze blijven voetballen en een beetje het individualisme eruit halen. Vanaf augustus ga ik ze klaar maken voor de derde klasse.”

In de zomer van 2014 werd er na een lange periode van afwezigheid nieuw leven geblazen in het zaterdagelftal van de Germaan. Afgelopen seizoen lukte het de Amsterdammers niet om via de nacompetitie, maar na de fusie met De Eland is het dit jaar dus wel gelukt. Volgend seizoen komt Germaan/De Eland uit in de zaterdag derde klasse. “En dat is goed voor de club en de spelers. We spelen volgend seizoen tegen leukere clubs en het voetbal is iets volwassener, wat in het voordeel is van de huidige selectie. Het enige jammere is dat het mij niet is gelukt om met Sporting Martinus te promoveren. Ik had het erg leuk gevonden om volgend seizoen tegen mijn oude club te spelen. Maar we gaan er met Germaan/De Eland vol tegenaan.”

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!