Winst voor WV-HEDW in Vriezenveen

Voor WV-HEDW stond zaterdagmiddag een verre busreis op het programma. De Amsterdammers gingen op bezoek bij DETO in het Twentse Vriezenveen. Dat deden ze zonder basisspelers Tim Correia, Tim de Jong en Steven Knijnenburg. Ondanks die afwezigen, vertrok WV-HEDW wel weer met drie punten: 2-3.

De afwezigheid van Knijnenburg zorgde ervoor dat Oscar Abouseada zijn rentree kon maken. Na een uitstapje naar Koninklijke HFC keerde hij deze winter terug in Amsterdam. Afgelopen week deed hij ritme op bij de O23, nu mocht hij dus weer starten in het eerste elftal. Naast de drie afwezigen die er al waren, voegde Damien de Vegt zich na een half uur ook bij de lijst niet inzetbare spelers. Hij moest zich met een blessure laten vervangen door Kick van Aelst. Op dat moment waren er nog weinig grote kansen geweest. Op slag van rust was het toch opeens WV-HEDW dat de leiding nam. Uit een corner kon Yamiro Macrander de 0-1 binnen koppen.

Na rust ging DETO op jacht naar de gelijkmaker, maar na een klein uur wist WV de voorsprong te verdubbelen. Een combinatie tussen de broers Van Moerkerk leverde de 0-2 op. Mick was met een goede actie de aangever, Jack de afmaker. Een paar minuten later leek de wedstrijd beslist, toen Ashraf Azzouz er vanaf de penaltystip 0-3 van maakte.

Maar DETO gaf het nog niet op en kreeg een paar minuten later ook een penalty, die benut werd door Bas Postma. De beste kansen waren daarna voor de Amsterdammers, die de voorsprong hadden kunnen uitbreiden via Van Aelst en invaller Lancine Bamba. Zij slaagden daar echter niet in, waardoor DETO er in blessuretijd via wederom Postma nog 2-3 kon maken. Maar er was te weinig tijd om de overwinning van WV nog echt in gevaar te brengen.

WV-HEDW blijft dus keurig meedraaien in de middenmoot, het bezet de achtste plek. Volgende week krijgt het nummer 11 csv Apeldoorn op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B