Winst voor ZOB in derby met Monnickendam

ZOB heeft de derby thuis tegen Monnickendam met 1-0 gewonnen. De ploeg uit Monnickendam kon de eerste helft nog redelijk gelijke tred houden met ZOB, maar was in de tweede helft de mindere van de ploeg van trainer Hans Schakel. De trainer miste door blessures Rowin Mol en Nigel Schaasberg, en doelman Tim van Duuren zat nog een wedstrijd schorsing uit.

Als ZOB wat beter met de kansen was omgesprongen had een grotere uitslag er zeker ingezeten, nu bleef de wedstrijd nog tot het eindsignaal onnodig lang spannend. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van ZOB, Stefan van Wonderen gaat goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij de inkomende Kid Ronday, die zijn inzet gestopt ziet worden door de doelman van Monnickendam. In de eerste helft is er aan beide kanten veel balverlies, en speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Halverwege de eerste helft is er een opstootje na een overtreding op Marko Pals, verder is de derby voor het publiek een matig schouwspel. In de 32e minuut krijgt de hardwerkende spits Kid Ronday een kans, maar zijn inzet kan geblokt worden door een verdediger. Niet veel later stopt de Monnickendam keeper een afstandsschot van Manolito Joren. Vlak voor de wissel speelt Kid Ronday Stefan van Wonderen aan, die vrij voor de keeper zijn schot gestopt ziet worden door de sterk spelende doelman van Monnickendam.

De tweede helft is ZOB de bovenliggende partij en drukt Monnickendam in de verdediging. Een afstandsschot van Raphaeleo Baal wordt gepakt door de doelman. In de 62e minuut komt ZOB terecht op voorsprong. Een corner van Dennis Pals wordt bij de eerste paal door spits Kid Ronday, die voor zijn verdediger komt, heel fraai binnengekopt. In de 68e minuut moet doelman Erik Slaaf twee keer handelend optreden op inzetten van de Monnickendam spits. Twee minuten later gaat een afstandsschot van een Monnickendam speler maar net naast het doel van ZOB. Even later wordt een hoge bal goed gecontroleerd door Kid Ronday, maar zijn schot gaat net naast de verkeerde kant van de paal. In de 79e minuut kan een voorzet van Wouter van Os net niet binnengekopt worden door de net ingevallen Kevin Hijlkema. In de 90e minuut komt Monnickendam nog bijna naast ZOB, een voorzet wordt door de geheel vrijstaande spits ingekopt, maar met een fantastische redding weet doelman Erik Slaaf de punten te redden voor ZOB.

In blessuretijd krijgt ZOB nog mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Eerst komt over de linkerkant Colin Coenderman alleen voor de doelman die met de voet redding weet te brengen, en niet veel later sopt de uitblinkende doelman van Monnickendam een afstandsschot van Stefan van Wonderen. Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding een terechte overwinning voor ZOB, alleen had de ploeg gezien de kansen de wedstrijd eerder moeten beslissen.

Zaterdag wacht voor ZOB de inhaalwedstrijd bij BOL, die een knappe 2-4 overwinning behaalde uit bij de Meern, Hans Schakel en zijn team zijn dus gewaarschuwd door de ploeg uit Broek op Langedijk. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 1a

Tekst: Jan van der Molen