Winterkampioen deel 7: FC Almere (2B)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 7: FC Almere (zaterdag tweede klasse B).

Terugblik

Met maar liefst 43 spelers begon FC Almere aan de voorbereiding op het tweede jaar in de tweede klasse B. De formatie van trainer Mauric Ligeon, die zich onder meer versterkte met vijf spelers van tweedeklasser NVC, verloor het eerste competitieduel van het seizoen met 1-0 van FC Aalsmeer. De week daarop was het wel raak. De Bilt, winnaar van de eerste periodetitel, werd met 3-0 verslagen.

De Almeerders verspeelden hun kansen op de eerste periodetitel door een verrassende nederlaag tegen laagvlieger TOV. Ondanks die nederlaag pakte Almere in de tweede periode de koppositie dankzij vier overwinningen op rij. Toch eindigde het jaar 2015 in mineur. Door een nederlaag in het laatste competitieweekend van 2015 is de voorsprong op de gedeelde nummers twee (Renswoude en Aalsmeer) geslonken tot twee punten.

Almere trainer Maurice Ligeon
FC Almere-trainer Maurice Ligeon

De trainer

“Ik kijk met een goed gevoel terug op de eerste competitiehelft”, vertelt Maurice Ligeon. “Aan het begin van het seizoen was het wennen, omdat we met veel nieuwe jongens aan de voorbereiding begonnen.”

De doelstelling was direct duidelijk. “Vanaf het begin hebben we uitgesproken dat we willen meedoen om het kampioenschap. Het is mooi dat we winterkampioen zijn, maar mij zegt dat niet zoveel. We hebben nog niks gewonnen”, zegt Ligeon met een knipoog.

Foto: Herman de Wit. FC Almere-doelman Gijs Roelofsen tijdens het competitieduel met Renswoude.
Foto: Herman de Wit. FC Almere-doelman Gijs Roelofsen tijdens het competitieduel met Renswoude.

Blikvanger

Een echte blikvanger heeft de Almeerse ploeg niet, maar Gijs Roelofsen bewijst wel wekelijks zijn waarde bij de minste gepasseerde defensie uit de tweede klasse B. De ervaren doelman, die overkwam van NVC, heeft pas tien competitiegoals om de oren gehad. “Het gaat beter dan verwacht”, vertelt Roelofsen. “Achterin geven we nauwelijks iets weg en voorin creëren altijd we altijd wel een paar kansen. Daarnaast voert iedereen zijn taak uit. Dat is onze kracht.”

“In het begin was het wel weer wennen om in Almere te spelen”, vervolgt Roelofsen, die overkwam van NVC. “Gelukkig is alles bij FC Almere uitstekend geregeld. Er wordt niet betaald, maar het is wel gezellig en alle randzaken zijn uitstekend geregeld. Ik heb het hier enorm naar mijn zin.”

Verwachting

Ondanks het winterkampioenschap durven de Almeerders nog niet te dromen van een eventuele titel. “Er kan in het nieuwe jaar nog zoveel gebeuren. Het belangrijkste is dat we elkaar scherp houden”, aldus Ligeon.

Roelofsen sluit zich hierbij aan. “We zijn op de goede weg en als we bij de eerste drie eindigen hebben we het ook goed gedaan”, besluit de sluitpost.

FC Almere hervat de competitie op 23 januari met een thuiswedstrijd tegen De Bilt. De winnaar van de eerste periode heeft vier punten minder dan de formatie van Ligeon en staat met 23 op de vierde plaats in de tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)