Home / Algemeen / Winterkoning deel 1: Buitenveldert (3B)

Winterkoning deel 1: Buitenveldert (3B)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet tijdens de winterstop alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. We trappen af met Buitenveldert (zaterdag derde klasse B).

Terugblik
Voor Buitenveldert is het doel duidelijk: nu wel de stap naar de tweede klasse maken. Afgelopen seizoen waren de Amsterdammers al heel dicht bij. In de nacompetitie verspeelde de ploeg van Wilfred den Breejen eerst een riante voorsprong tegen Reiger Boys, nota bene op eigen veld. “Dat was een zeer harde leerschool voor ons.” Het is een extra motivatie voor de Amsterdammers.

Dit seizoen ligt de ploeg op koers om als kampioen omhoog te gaan. Slechts één keer werd verloren – op bezoek bij Zandvoort kende de ploeg een collectieve off-day – en een gelijkspel bij JOS/Watergraafsmeer. De voorsprong op Zandvoort is weliswaar slechts twee punten, toch heeft Buitenveldert er alle vertrouwen in. Ze kunnen tevens buigen op een uitstekende thuisreeks, waar ze heer en meester zijn. Niet alleen werd de volle pond gepakt, ook werd slechts één tegendoelpunt geïncasseerd.

Wilfred den Breejen

Trainer
“Wij kunnen terugkijken op een zeer goede eerste seizoenshelft”, is trainer Wilfred den Breejen lovend over zijn ploeg. “In sommige wedstrijden hebben wij echt een heel hoog niveau voetbal aangetikt en wanneer het voetbal niet lukte, hadden we altijd nog onze strijd, passie en vechtersmentaliteit dat de doorslag gaf.”

De sterke prestaties resulteerden in de koppositie die Buitenveldert al de hele eerste seizoenshelft in handen heeft. “Misschien hebben wij wel op papier de beste ploeg. We hebben de kwaliteiten en hebben het vrij compleet staan. De wedstrijd tegen Reiger Boys spookt in het achterhoofd nog een beetje. Vorig jaar was de motivatie er ook al om te promoveren, dus het is niet extra, maar het geeft wel een stuk zelfvertrouwen. Toen waren we zo goed, we zijn bij elkaar gebleven en zijn beter geworden. Dan kunnen we het nu laten zien.”

Vince van Brummen Buitenveldert

Blikvanger
In de jonge selectie van Buitenveldert springt er één naam uit: Vince van Brummen. De twintigjarige middenvelder veroverde dit seizoen zijn basisplaats in het eerste elftal en is hierin de enige speler die de gehele jeugd van de Amsterdammers doorliep. “Vorig jaar zat ik voornamelijk op de bank, maar speelde ik bijvoorbeeld wel mee tegen Reiger Boys. We waren zo dichtbij en dat speelt nog een rol. Onderling praten we er niet over, maar ik denk dat het bij iedereen nog wel leeft.”

“Ik denk dat de sfeer binnen de groep bepalend is bij ons”, zegt de middenvelder over de spelersgroep, die in de zomer intact bleef. “We kunnen het allemaal heel goed vinden met elkaar en de resultaten zijn erg goed. We moeten het nog een helft zo volhouden op deze manier en dan zijn we er.”

Buitenveldert - Blauw Wit Beursbengels

Verwachting 2016
“Als we gewoon ons ding doen en er gebeuren geen gekke dingen, dan blijven wij in ieder geval tot het einde mee doen”, is Den Breejen voorzichtig over de tweede seizoenshelft. “Hopelijk kunnen we het deel ‘winter’ dan helemaal weghalen,” om er vervolgens op terug te komen dat hij zijn ploeg aan het eind van de rit nog steeds bovenaan ziet staan. Van Brummen is zelfverzekerder: “Wij worden gewoon kampioen.”

Foto’s Mario Wormhoudt