Winterkoning deel 13: OFC (4A)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Winterkoning nummer 13 is OFC uit de zaterdag vierdeklasse A

Terugblik

OFC kende een waanzinnige eerste seizoenshelft met elf zeges en een gelijkspel. Er was niemand die het elftal kon stoppen. In de derde wedstrijd van het seizoen werd er fors uitgehaald tegen hekkensluiter RCZ. De dubbele cijfers werden zelfs bereikt (0-11). Alleen Alcmaria Victrix slaagde erin om punten af te snoepen van OFC in de elfde speelronde, en laat dat nou net de nummer twee van de competitie zijn. De topper eindigde in 1-1.

Ook de doelcijfers zijn indrukwekkend. OFC wist al 51 keer het vijandelijke doel te vinden. Een gemiddelde van ruim vier doelpunten per wedstrijd. Daarnaast heeft OFC de minst gepasseerde defensie. Het kreeg pas negen tegentreffers te verwerken. Op dit moment bedraagt de voorsprong op achtervolger Alcmaria Victrix vijf punten, maar OFC heeft nog een wedstrijd tegoed. Alles wijst erop dat de Oostzaners dit jaar kampioen gaan worden.

Trainer

”Het gehele plaatje klopt” aldus Michel Vogelaar, de 40-jarige oefenmeester van de nog ongeslagen koploper. Er is een goede balans tussen presteren en gezelligheid.  Daarnaast hebben we een goede mix van jong en oud. We hebben kwaliteiten genoeg om in de derde klasse te spelen. Afgelopen zomer zijn er veel oud-spelers teruggekeerd waardoor we nog sterker zijn geworden. Het is mijn taak als coach om ze vanaf nu elke wedstrijd te blijven motiveren. ”

vogelaar

Ondanks de goede resultaten heeft Vogelaar de clubleiding te kennen gegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Na vier succesvolle jaren bij OFC wil hij verder kijken. De jonge trainer werd in zijn eerste twee seizoenen kampioen met de Zondag 2. ”Dat elftal is toen de Zaterdag 1 geworden. Ik werk dus al een tijd met dezelfde groep. Trainers blijven vaak te lang bij een club hangen. Na vier jaar vind ik het tijd voor wat anders. Een naderend kampioenschap veranderd hier niets aan. Al zou het wel een mooie afsluiting zijn.”

Blikvanger

Met zijn 39 jaar is hij bijna even oud als zijn trainer, maar het scoren is Remko Beerens nog niet verleerd. Beerens speelde in het verleden jarenlang in de Zondag 1 van OFC, waar hij nu elftalleider is. De ervaren spits baarde opzien door in de eerste drie wedstrijden maar liefst tien keer te scoren, waaronder zes treffers in de met 0-11 gewonnen wedstrijd tegen RCZ. En tegen Alkmaarsche Boys wist hij in vijf minuten een hattrick te maken. Een ongelofelijke prestatie van de man die eigenlijk als pinchhitter zou fungeren.

beerens

Inmiddels staat de teller op zestien doelpunten. Beerens blijft nuchter. ”Niemand is belangrijker dan het team. Dat is ook onze kracht. Het loopt wel beter als ik speel. Dat is niet omdat ik zo goed ben, maar ik kan die jongens dan beter coachen. Ze zijn heel leergierig. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik zoveel zou spelen. Door blessures in het elftal is het zo gelopen. Ik heb nu twee wedstrijden gemist. Als ik in de basis begin speel ik meestal ook maar een uurtje. Gezien mijn leeftijd moet ik op blijven passen.”

Vogelaar deelt de mening van zijn topscorer. ”De situatie van Remko is natuurlijk bijzonder. Hij is belangrijk voor ons. Maar er zijn meerdere spelers die een goed seizoen draaien. Jongens als Brian Coolen en Justin Nep doen het ook uitstekend.”

Verwachting 2016

”We moeten kampioen worden en veel doelpunten maken” zijn de woorden van Beerens. ”Tegenstanders parkeren de bus als ze tegen ons spelen. Vaak duurt het dan even voordat je een gaatje vindt. Hoeveel doelpunten ik nog ga maken? Aan het begin van het seizoen was mijn doelstelling 20. Nu ik er op de helft al zestien heb moet ik zeker voor de 30 gaan.”

Over zijn eigen toekomst heeft Beerens nog geen beslissing genomen. ”Ik word over een half jaar 40” lacht de topscorer. ”Als we kampioen worden wil ik eventueel nog doorgaan. We moeten kijken of ik het fysiek nog aankan op dat moment.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC