Winterkoning Deel 14: DCG (zaterdag 4C)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in Deel 14 DCG (zaterdag vierde klasse C).

Terugblik

Na een aantal jaar van afwezigheid heeft DCG weer een eerste elftal op zaterdag. In het begin van de competitie werd er van Nieuw Sloten en Germaan/De Eland verloren. Daarna boekte DCG acht overwinningen op rij en is het winterkampioen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop won DCG in een rechtstreeks duel tegen TOB de periodetitel. Het heeft nu vier punten voorsprong op Nieuw Sloten.

Trainer

Trainer Danny van der Moot begon met een compleet nieuwe spelersgroep aan het seizoen. Het was voor hem van tevoren moeilijk in te schatten waar zijn ploeg tot in staat was. “Ik ben aan de ene kant verrast, maar tegelijkertijd ook weer niet. Ik wist natuurlijk welke spelers we zouden krijgen. Over het voetbalgedeelte maakte ik me geen zorgen. Meedoen om het kampioenschap was ook vanaf het begin de doelstelling. Alleen was het de vraag hoe snel het in elkaar zou vallen.”

Danny van der Moot

DCG leed haar enige twee nederlagen aan het begin van het seizoen. Van der Moot over de stroeve start: “We draaiden goede voorbereiding en we hebben goed in de beker gespeeld. Op het moment dat het tegen gaat zitten moet je de groep ook leren kennen. Na die twee nederlagen ging het lopen.”

Blikvanger

Aanvoerder Achmed Oulad Omar scoorde al zestien goals en maakte vele assists. Maar volgens Van der Moot zijn dat niet zijn belangrijkste kwaliteiten: “Hij laat anderen ook beter spelen. Het is een rustige jongen die een duidelijke mening heeft en deze ook vertelt. Als hij iets zegt komt het ook over”.

DCG-periodekampioen-1

Oulad Omar kwam afgelopen zomer over van Nieuw-West. Hij is erg blij met zijn keuze voor DCG. “Ik heb vroeger al bij DCG gespeeld. Met een paar vrienden hadden we het idee om een nieuw team te beginnen. Dat is DCG geworden. De meeste jongens kenden elkaar al. Dat was voor mij de reden om daar naar toe te gaan.” De goals en assists zeggen Oulad Omar weinig. “Het belangrijkste vind ik eigenlijk dat ik plezier heb. Het zijn leuke jongens en een leuke trainer. Dat heb ik nu bij DCG gevonden. ”

Juichen-DCG-zaterdag

Oulad Omar is tevreden over de eerste seizoenshelft. “Ja, zeker weten. We hebben veel blessures gehad. Maar we hebben het toch kunnen oppakken. Dat zegt veel over ons, denk ik. We zijn een groep met veel jongens boven de dertig. Veel spelers kunnen niet elke wedstrijd spelen. We moesten bijvoorbeeld in het begin een keer noodgedwongen een aanvaller in de verdediging zetten.”

Verwachting 2016

DCG heeft een gaatje van vier punten richting nummer twee Nieuw Sloten. De Meteoor, TOB en NFC volgen op vijf punten. Van der Moot: “Die voorsprong is natuurlijk lekker. Maar het zegt niets. We gaan gewoon op deze voet verder. Dat heb ik ook aan het einde van de eerste seizoenshelft tegen de jongens gezegd. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk het gat groter maken. We kunnen ons niet verschuilen. Het is niet hopen maar moeten”.

Ook Oulad Omar kijkt met vertrouwen naar de tweede competitiehelft. “We hebben goede stappen gemaakt. We vangen elkaar op en helpen elkaar steeds meer. Hopelijk helpt dat ons naar het kampioenschap.” Oulad Omar denkt dat van de concurrenten Nieuw Sloten de meest technische ploeg is. “Maar wij moeten het nu waarmaken. Hopen dat het gaat lukken.”

Verslag: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!