Home / Algemeen / Zege op TOB levert DCG periodetitel op

Zege op TOB levert DCG periodetitel op

DCG is in de zaterdag vierde klasse C op eigen veld periodekampioen geworden. De ploeg van Danny van der Moot won met 3-2 van concurrent TOB en pakte daardoor de eerste periodetitel. Daarnaast zette DCG de bezoekers op vijf punten in de strijd om het kampioenschap en kroonde het zich tevens tot winterkampioen.

De thuisploeg maakte het verschil al in het eerste kwartier door uitstekend aan de wedstrijd te beginnen en binnen twaalf minuten een 2-0 voorsprong te nemen. Arjen de Wit opende na zeven minuten spelen de score door een voorzet vanaf links knap binnen te koppen. Vijf minuten na de goal van De Wit verdubbelde spits Maikel Zinhagel de voorsprong nadat hij doorbrak op rechts en TOB-doelman Jeroen Ruiter beheerst wist te verschalken.

dcg - tob2

Na deze treffer kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en ging het spel gelijk op. Toch was het DCG wat na een half uur spelen de beste kansen kreeg om TOB op een nog grotere achterstand te zetten. Sil Zijlstra liep goed door op een doorgeschoten bal op rechts, maar Zinhagel kwam een teenlengte tekort om zijn voorzet binnen te tikken. Een paar minuten later werd Rachid Ouachour weggestuurd door middenvelder Ahmed Ettajiri. Ouachour wist echter geen medespeler te bereiken waardoor de kans verloren ging. Vijf minuten voor rust was Zijlstra dichtbij de 3-0 maar hij zag zijn kopbal net naast het doel van Ruiter verdwijnen.

Vervolgens ging TOB op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerst liet Miguel Ghering nog een goede mogelijkheid liggen door de bal slecht voor te geven in plaats van voor eigen succes te gaan, in de blessuretijd van de eerste helft was het echter wel raak voor TOB. Ilhan Eren anticipeerde goed op een bal die over de verdediging van DCG heen viel, werd neergehaald door DCG-keeper Adem Kazanci, maar spits Jordy Klein was er als de kippen bij om de spanning terug in de wedstrijd te brengen.

DCG -TOB1

Na de rust ging probeerde TOB meer druk te zetten op de verdediging van DCG en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Eren kopte na tien minuten net over uit een corner van Ghering en Klein zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Een kwartier na rust was DCG heel dichtbij de 3-1 maar de inzet van aanvoerder Achmed Omar Oulad belandde op de kruising na een teruggelegde bal van Zinhagel. Twee minuten later was het Zinhagel zelf die zijn ploeg op een grotere voorsprong moest zetten. Hij trof echter het zijnet nadat hij met een goede steekpass werd bediend door Reda Aktaou.

Ruim twintig minuten voor tijd kreeg TOB een uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken. Klein onderschepte een te korte terugspeelbal op Kazanci, omspeelde vervolgens de keeper, maar schoot de bal vervolgens zo slap in dat hij van de lijn werd gehaald. Drie minuten later is het DCG wat wel toeslaat. Zinhagel legde goed terug op Zijlstra en die schoot hard de 3-1 tegen de touwen. DCG controleerde vervolgens de wedstrijd maar was slordig in de counter waardoor het vergat de voorsprong verder te vergroten. TOB zette nog een slotoffensief maar de goal van invaller Lava Dollart in de blessuretijd kwam te laat om nog aanspraak te maken op een goed resultaat.

DCG - TOB3

DCG loopt door deze belangrijke overwinning drie punten uit op TOB en vergroot het gat tot vijf punten. Nieuw Sloten is nu de grootste bedreiging voor de formatie van Van der Moot. Zij volgen op vier punten van de koploper. De Meteoor volgt net als TOB op vijf punten.

Verslag: Joey Schoo