Winterkoning deel 2: Kadoelen (vr 2E)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet tijdens de winterstop alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 2: de vrouwen van Kadoelen (zondag tweede klasse E).

Terugblik
Halverwege het seizoen in de zondag tweede klasse E lijken twee ploegen ver boven de rest uit te stijgen: Kadoelen en Alcmaria Victrix. Eerstgenoemde verdedigt een voorsprong van één punt en mag zich daardoor winterkampioen noemen. Alleen tegen Overbos (2-1 nederlaag) en de wedstrijd voor de winterstop tegen Fortuna Wormerveer (1-1 gelijkspel) werd puntverlies geleden.

De onderlinge ontmoeting tussen Kadoelen en Alcmaria Victrix in de competitie werd door de Amsterdammers winnend afgesloten. De ploeg van Arie Seekles was 29 november op eigen veld in Amsterdam-Noord met 3-1 te sterk voor de concurrent. Op 17 april volgt in Alkmaar de return, drie wedstrijden voor het eind van de competitie. Als de verschillen zo blijven, kan dat de beslissing worden.

Arie Seekles Kadoelen

Trainer
“We doen goed mee”, is Seekles nog bescheiden. “Het verschil met Alcmaria Victrix is klein, dat is leuk voor de competitie, maar je wordt natuurlijk kampioen tegen de kleintjes. Wel gaan we met een goed gevoel de winterstop in. We kunnen ons nu even opladen en dan gaan we er in februari weer vol tegenaan.”

“De doelstellingen die de dames voorafgaand aan het seizoen hebben gesteld, zijn natuurlijk wel allemaal bijgesteld”, refereert hij aan de befaamde briefjes. “En ook de persoonlijke doelstellingen. Zo wil de gehele achterhoede de minst gepasseerde van de competitie worden. Ik probeer hun daarin te helpen, dat is mijn doelstelling, en door te gaan met de weg waar we aan begonnen zijn.”

Dominique Hidayat Kadoelen

Blikvanger
Ze is pas 16 jaar, maar zorgde met twintig doelpunten wel al voor meer dan de helft van de Amsterdamse productie. Dominique Hidayat gaat met ruime afstand ook nog de winterstop in als leidster in het CANS Topscorersklassement. “Maar daar ben ik eigenlijk niet mee bezig. Ik probeer gewoon mijn team zo goed mogelijk te helpen.”

Het doel is namelijk kampioen te worden met Kadoelen. “De resultaten zijn goed en ook in oefenwedstrijden tegen betere teams hebben we laten zien hoe goed we zijn. We zijn een echt team”, zegt ze over de kracht van de Amsterdammers. “En ik denk dat het na de winterstop nóg beter zal gaan. Iedereen heeft er vertrouwen in.”

Kadoelen vrouwen

Verwachting 2016
Waar aan het begin van het seizoen de meeste speelsters van Kadoelen voorzichtig waren bij het uitspreken van een teamdoelstelling met ‘meedoen om het kampioenschap’, bevat het doel binnen de selectie nu nog maar twee woorden: kampioen worden. Seekles en Hidayat hoeven daar niet lang over te twijfelen: “Wij worden ook kampioen”, besluiten ze volmondig.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)