Winterkoning deel 5: Sporting Martinus (4F)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet tijdens de winterstop alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. In deel 5: Sporting Martinus (zondag vierde klasse F).

Terugblik
Lange tijd leek Sporting Martinus ongeslagen de winterstop in te kunnen. Totdat Real Sranang daar op 13 december verandering in bracht, met overtuigende cijfers (1-5). “Je loopt wel eens tegen een nederlaag aan, maar dit was wel pijnlijk. Daarnaast hoop je die smaak snel weg te spoelen, alleen duurt dat nog even vanwege de winterstop.”

Vorig jaar kroonden de Amstelveners zich ook tot winterkoning, met een derde plaats als gevolg. De nacompetitie kwam pas tegen DSS ten einde, maar bleef het een vierdeklasser. Met de eerste periodetitel op zak, is Martinus al verzekerd voor een herkansing in de nacompetitie, al is de doelstelling van de Amstelveners om nu wel direct naar de derde klasse te gaan. Het liefst met een kampioenschap dus.

Foto Martinianen.nl: Ron Gerlof bekijkt aandachtig zijn selectie

Trainer
Gerlof is erg tevreden over de eerste seizoenshelft. “Ondanks die nederlaag staan we nog steeds bovenaan en we hebben een kleine buffer opgebouwd. Dan kan je een keer verliezen van Real Sranang of gelijkspelen tegen FC Aalsmeer en RKDES. We hebben afgesproken met elkaar weinig steekjes te laten vallen tegen de mindere goden in de afdeling.”

“Zo’n vijf teams kunnen kampioen worden”, zegt de oefenmeester over de huidige top-5. “Het is alleen belangrijk dat je geen punten laat liggen tegen de kleintjes. Dat is ons tot nu toe goed gelukt. Als wij dat ook in de tweede seizoenshelft zo volhouden, en we krijgen nog een paar belangrijke spelers terug van blessures, dan doen we tot het einde mee. Vorig jaar hebben we tot 18 juni meegestreden om promotie en het helaas niet gehaald, nu ben ik liever in mei al klaar.”

Diego Thomas Martinus

Blikvanger
Diego Thomas is duidelijk over de koppositie: “Wij staan waar we moeten staan.” De verdediger droeg een groot deel van de eerste seizoenshelft de aanvoerdersband. “We hebben een leuk elftal, jonge ploeg en gaan als team voor elkaar door het vuur. Dat is duidelijk een sterktepunt van ons. De nederlaag tegen Real Sranang was zuur, maar hopelijk slechts een incidentje.”

Thomas was er vorig jaar ook bij, toen er tot half juni werd gestreden om promotie. Zonder succes. “Het is jammer dat we vorig jaar de boot hebben gemist. We hadden kans op promotie, maar hebben dat zelf verspeeld. Ik hoop dat we het nu niet meer weggeven en met mooi en leuk voetbal richting het kampioenschap werken.”

Martinus viert treffer

Verwachting 2016
In een afdeling waarin de verschillen bovenin klein zijn, net zoals vorig jaar, hoopt Sporting Martinus nu wel met de hoofdprijs aan de haal te gaan. Gerlof: “Wat mij betreft staan we begin mei al met de bloemen aan de finish. Daar gaan we in ieder geval alles aan doen.” Dan kunnen Gerlof en Thomas met een gerust hart op vakantie. “Wij worden gewoon kampioen”, is de verdediger duidelijk.

Foto’s Martinianen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!