Winterkoning deel 5: Sporting Martinus (4F)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een zevendelige serie op een rijtje. Vandaag deel 5: Sporting Martinus uit de zondag vierde klasse F.

Terugblik.
Martinus degradeerde vorig jaar uit de derde klasse en begon zonder al te hoge verwachtingen aan het seizoen. Maar het elftal uit Amstelveen presteert vanaf de eerste speelronde uitstekend en wist maar liefst elf keer te winnen. Alleen van directe concurrenten Fortius en Diemen werd verloren. Desondanks won Martinus de eerste periode niet, deze prijs ging naar Diemen. Martinus gaat met één verliespunt minder dan Fortius als winterkampioen het nieuwe jaar in.

Naast het uitstekende optreden in de competitie heeft Martinus ook succes in de districtsbeker. Nadat derdeklassers  RODA´23 en Zandvoort werden uitgeschakeld versloeg Martinus in de tweede knock-out ronde Hoofdklasser Montfoort. Door deze knappe prestatie zit het elftal van Gerlof begin januari in de koker voor de derde knock-out ronde van  de districtsbeker.

Ron Gerlof

Trainer
Na de degradatie van vorig seizoen nam Ron Gerlof het stokje over van Martinus-icoon Jannes van der Lijcke. Gerlof: “ We zijn met een jonge nieuwe groep gestart en hebben voor het seizoen gezegd dat we bij de eerste zes willen meedraaien. Het gaat dus boven verwachting. De kracht van ons elftal ligt in het conditionele aspect.  Doordat we in de voorbereiding een periodiseringsmodel hebben gevolgd beschikken we over een lange adem en maken we in de tweede helft vaak het verschil. Verder worden de trainingen uitstekend bezocht en is het sterke collectief een grote kracht van ons.”

Blikvanger
Gerlof benoemt een ervaren speler als blikvanger van de eerste seizoenshelft. “ Dave Castillo heeft een fantastische eerste seizoenshelft achter de rug. Ik wou Dave als 34-jarige  graag bij de groep hebben. Zijn ervaring was hard nodig in onze jonge selectie, toch had ik aan het begin van dit seizoen niet direct een basisplek voor hem in gedachte. Door dermate goed en sterk spel heeft hij veel gespeeld en zijn waarde voor het elftal absoluut bewezen.”

Martinus - TOG

Verwachting 2015
Gerlof over de verwachtingen van de tweede seizoenshelft: “ Nu we bovenaan staan gaan we vanzelfsprekend voor het hoogst haalbare. De titel is geen must maar we willen het wel heel graag. Wij moeten zorgen dat we weer een goede serie neerzetten en van de onderste ploegen blijven winnen. We zullen heus nog wel een keer verliezen maar dat gaan de concurrenten ook doen. Het verschil in de top van onze klasse is klein, het zal ongetwijfeld een spannend slot van de competitie worden.”

Foto’s Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!