Winterkoning deel 6: WV-HEDW (2A)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zevendelige serie op een rijtje. Vandaag deel 6: WV-HEDW uit de tweede klasse A.

Terugblik
WV-HEDW staat officieel nog altijd niet bovenaan, maar gezien de 6-1 voorsprong bij de gestaakte wedstrijd vlak voor de winterstop tegen Beursbengels in de 88ste minuut willen we WV toch tot de Winterkoning van de tweede klasse A uitroepen. In de competitie is het ongekend spannend en staat de nummer negen slechts zes verliespunten achter op de koploper. Elke ploeg kan van iedere andere winnen, zo heeft ook WV ervaren.

In bijna elke wedstrijd had de ploeg uit Amsterdam-Oost het betere van het spel, maar toch liepen ze al tegen vier nederlagen aan. Als er gewonnen werd was het altijd ruim en liep het van een leien dakje. Bij verlies was het met minimaal verschil en vaak onnodig. Zo verloren ze niet lang geleden in blessuretijd van Marken, waardoor ze de koppositie weggaven. Maar gelukkig voor WV morste de concurrentie punten in de laatste speelronde – what’s new in deze klasse – waardoor ze zich als herbstmeister mogen kronen.

Martin Steenvoorden slide

Trainer
Martin Steenvoorden is dit seizoen alweer bezig aan zijn zesde seizoen bij WV. Ondanks dat ze vorig seizoen degradeerden uit de eerste klasse, kreeg hij het volste vertrouwen van het bestuur. Hij had de ploeg immers al twee keer laten promoveren en de sfeer rond het eerste elftal is altijd goed geweest.

Steenvoorden was de afgelopen competitiehelft bijna iedere wedstrijd blij met het vertoonde spel, maar toch verloren ze onnodig vaak punten. “Het is dan moeilijk door een nederlaag heen te prikken, maar dat lukt me gelukkig wel,” zegt de trainer.

Ook toen WV in de beginfase van de competitie op een gegeven moment negen punten achterstond op koploper AMVJ bleef de trainer vertrouwen houden en wist hij dat het goed zou komen. Steenvoorden: “We hebben een brede selectie en blessures kunnen we makkelijk opvangen. Daarom wist ik dat we een inhaalslag gingen maken en denk ik dat we uiteindelijk de langste adem hebben. Het was iedere week stuivertje wisselen, maar nu staan we bovenaan, dus daar ben ik zeer tevreden over.”

Ruben Loeve

Blikvanger
De blikvanger afgelopen seizoenshelft was met veertien treffers aanvallende middenvelder Ruben Loeve. Samen met Mick van Moerkerk (11 goals) zorgde hij bijna voor de gehele productie bij WV. “Het klinkt misschien gek maar we zijn allebei geen echte doelpuntenmachines. In het begin van de competitie zag je ook dat we moeilijk scoorden, waardoor we veel punten verloren,” zegt Loeve.

“Op een gegeven moment vlogen ze er wel in en vanaf toen ging het lopen. Ook bij mij. In de jeugd heb ik altijd veel goals gemaakt, maar sinds ik bij de senioren speel gaat dat toch wat lastiger. Twee jaar geleden scoorde ik veertien doelpunten voor WV, maar dat over het hele seizoen.”

Loeve – hij is bezig aan zijn vijfde seizoen voor WV – staat op dit moment vierde in de BvCM topscorderslijst, op 4,2 punten van koploper Dennis Kaars van De Dijk. “Natuurlijk volg ik het klassement en het is leuk om jezelf terug te zien in de lijst. Maar die andere jongens gaan strijden om de ticket in Barcelona. Gelukkig ga ik begin januari toch al naar Spanje, op trainingskamp in Sevilla.”

Verwachting 2015
De doelstelling voor de tweede seizoenshelft is duidelijk voor WV: zo snel mogelijk terug naar de eerste klasse. Steenvoorden: “Dat was aan de start van de competitie al onze doelstelling, dus dat blijft zo. Ook toen het wat minder ging in het begin van het seizoen heb ik hier altijd aan vastgehouden.” Voor Loeve is het kampioensschap een must. “We hebben echt een brede selectie en zijn op iedere positie dubbel bezet. Als ik terugkijk op de afgelopen competitiehelft vind ik dat we topfavoriet zijn voor het kampioensschap.

Verslag: Sam Porskamp
Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!