Winterkoning deel 7: FC Amsterdam, ZSGOWMS en Vlug en Vaardig

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zevendelige serie op een rijtje. Vandaag in het laatste deel, drie clubs uit de zaterdag vierde klasse C: FC Amsterdam, ZSGOWMS en Vlug en Vaardig.

Aangezien deze clubs elkaar nauwelijks ontlopen dit jaar en ze niet hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld heeft Het Amsterdamsche Voetbal besloten om de clubs alledrie uit te roepen tot Winterkoning. In deze volledig Amsterdams gekleurde klasse staat FC Amsterdam nu op de eerste plaats met een punt voorsprong op nummer twee ZSGOWMS, die een wedstrijd minder speelde. Vlug en Vaardig staat op hun beurt weer drie punten achter op ZSGOWMS, maar speelde één wedstrijd minder en dus twee wedstrijden minder dan FC Amsterdam. Alle ploegen verloren nog maar één keer.

Het trio steekt duidelijk boven de rest uit, alleen De Germaan en RAP blijven nog enigszins in het spoor. Er vielen ook al heel wat grote uitslagen tegen de ‘kleintjes’ onderin. ZSGOWMS spande de kroon door Nieuw Sloten weg te vagen met dubbele cijfers: 11-0.

Edwin van der Raad 2

Voor trainer bij Vlug en Vaardig Edwin van der Raad gaan de onderlinge duels het verschil maken. “Tegen ZSGOWMS wonnen we met 1-0, dat was natuurlijk heel belangrijk. Maar voor hetzelfde geldt was het 9-9 geworden. We zijn echt aan elkaar gewaagd. En tegen FC Amsterdam gingen we er met 3-1 af. Dat is echt een heel onberekenbare ploeg. Zo zitten er nog wel een paar teams bij, dus het belooft spannend te worden. RAP en De Germaan zitten op het vinkentouw, maar de bovenste drie clubs gaan uiteindelijk uitmaken wie er kampioen wordt.”

Een echte uitblinker zit er volgend Van der Raad in zijn ploeg niet bij. “Het klinkt misschien cliché, maar het is bij ons echt een teamprestatie. Ze strijden voor elkaar en als er iemand wegvalt zet ik er moeiteloos iemand anders neer.”

Foto: Jeroen de Kock. ZSGO/WMS heeft nog haar zaterdag- én zondagelftal in de beker.
Willem Jansen, trainer bij ZSGOWM, had voor de start van de competitie niet gedacht dat zijn team zo goed zouden draaien. “Ik moest een heel nieuw team smeden op zaterdag, dus het moest nog blijken hoe we het zouden doen in vergelijking met andere clubs. Dit had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen. We zijn wel eerder begonnen met trainen en hebben een paar oefenwedstrijden gespeeld. Maar dat het nu al zo’n machine zou zijn vind ik fantastisch.”

Voor het begin van de competitie had Jansen geen doelstelling, maar die moeten nu worden bijgesteld. “Ik ga me nu niet meer verstoppen, en wil meedoen om de titel, of in ieder geval de nacompetitie. Vlug en Vaardig is voor mij wel de favoriet. Die spelen al een tijd samen.”

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!