Winterkoning deel 8: Zeeburgia (4D)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 8: Zeeburgia (zaterdag vierde klasse B).

Terugblik
Zeeburgia beleefde een ontzettend sterke eerste seizoenshelft. Er werd slechts één keer verloren, na tien gewonnen wedstrijden leed de winterkampioen een 5-3 nederlaag tegen Wartburgia. Het eerste elftal op de zaterdag staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van Jamal Ahaddouch en dat werpt zijn vruchten af. De bijzonder goede reeks bezorgt de ploeg van de nieuwe trainer een gat van zeven punten op nummer twee Buiksloot.

De winterkampioen staat garant voor veel doelpunten, want in de eerste seizoenshelft scoorde de ploeg in elk duel minimaal twee keer. Ahaddouch typeert zijn ploeg ook als een makkelijk scorend elftal met een aanvallende speelstijl. De keerzijde daarvan is dat er slechts één duel de nul werd gehouden, het duel tegen TOG werd met 2-0 gewonnen.

Zeeburgia zaterdag

Trainer
Jamal Ahaddouch was vorig seizoen al zijdelings bij de zaterdag betrokken, maar staat nu, met succes, aan het roer van dit elftal. “Ik heb een groep jongens samengesteld waar de balans tussen ervaring en jeugd goed is”, stelt Ahaddouch. Het team draait vanaf de start vanaf het seizoen ook goed en met name de laatste wedstrijd tegen Real Sranang(3-4, red.) springt er voor Ahaddouch uit. “De eerste helft was denk ik onze beste helft van het seizoen, waarin we continu in balbezit waren en we goed druk zetten op de tegenstander.”

Elke wedstrijd is Zeeburgia er op gebrand om voetballend genoeg te brengen, daarover is Ahaddouch ook tevreden. “Tegendoelpunten incasseren zit er helaas nog wel in, want we spelen soms te aanvallend. Gelukkig hebben we voorin spelers lopen die het verschil weten te maken en een wedstrijd uit het niets kunnen beslissen.”

Diogo Teixeira Zeeburgia zaterdag

Blikvanger
Diogo Texeira is de aanvoerder van Zeeburgia en volgens zijn trainer de absolute blikvanger. “In alles wat hij doet zet hij het teambelang voorop, dat is voor mij meer een blikvanger dan iemand die het verschil maakt in doelpunten”, aldus Ahaddouch.

De centrale verdediger is een geboren Portugees en nu vijf jaar in Nederland. Hij speelde in Portugal bij jeugdelftallen van betaald voetbal clubs. Tot zijn veertiende was hij actief in de jeugd van Estrela da Amadora en vervolgens bij Odivelas FC. De mentaliteit van de topsport is hij niet verloren. “Ik probeer altijd mijn best te doen en het maakt niet uit waar ik speel ik geef alles voor het team.”

De verbeterpunten zijn voor Texeira makkelijk aan te wijzen, want het kan volgens hem overal nog beter. “Wij moeten proberen nog meer te scoren en het aantal tegendoelpunten moet minder worden.” Over de mentaliteit van het team is hij tevreden, dat was ook voor hem een belangrijke reden zich aan te sluiten bij Zeeburgia. “Ik heb vorig jaar overlegd met Jamal (Ahaddouch, red.) dat ik bij Zeeburiga wilde komen spelen, maar alleen als iedereen in het team alles zou geven, elke wedstrijd en elke training.” De selectie is hecht en de aanvoerder Texeira ziet de selctie als een familie. “Als het met iemand niet goed gaat, zijn wij daar voor hem. Daarnaast weet iedereen binnen het team elkaar te motiveren.”

Zeeburgia zaterdag

Verwachting
Het vertrouwen is groot voor de tweede seizoenshelft. Diogo Texeira: “Ik wil gewoon kampioen worden, het hele team wil dat. Als de groep zo blijft, dan heb ik er vertrouwen in dat het gaat lukken.” Trainer Ahaddouch denkt dat het met de breedte en kwaliteit van de selectie goed zit en vertrouwt op het kampioenschap. “We hebben de eerste acht wedstrijden na de winterstop de kans om een goede reeks neer te zetten, vervolgens is de ontmoeting met Buiksloot. Dat elftal zie ik als onze grootste concurrent”, aldus Ahaddouch. “Dan hoop ik dat wij halverwege maart al in een goede zetel zitten en het volledig in eigen hand hebben.”

Verslag: Jimmy Miltenburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!