Winterkoning deel 12 :Buitenveldert (Vrouwen Topklasse)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 14: Buitenveldert vrouwen (zaterdag Topklasse).

Terugblik:
Dat Buitenveldert na twaalf wedstrijden bovenaan zou staan was aan het begin van het seizoen niet te verwachten. De formatie van Don Koehorst begon het seizoen met twee gelijke spelen en een nederlaag waarna de opmars werd ingezet. Op de laatste speelronde van september werd Ter Leede met 4-1 verslagen en was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Daarna verspeelde Buitenveldert alleen tegen Fortuna Wormerveer (0-0) nog punten waardoor Koehorst en zijn vrouwen inmiddels de eerste plek op de ranglijst hebben veroverd met een voorsprong van twee punten op achtervolger Barendrecht.

Trainer:
“Dat we na onze slechte start alsnog als de nummer een de winterstop in zouden gaan had ik zeker niet verwacht. Maar toen het op een gegeven moment ging lopen hebben we ook de doelstelling aangepast. De diesel is nu op gang gekomen en we doen bovenin mee, dus onze ambitie is nu zeker om kampioen te worden.”

DonKoehorst

Toch heeft Koehorst wel een verklaring voor de slechte start van het seizoen. “We hebben van een aantal goede spelers afscheid moeten nemen. Laura Scheepers is naar FC Eindhoven vertrokken en ook onze aanvoerster Joyce Overkleeft is gestopt. Er hebben bij onze meerdere mutaties plaatsgevonden en het team is ook een stuk jonger geworden. Aan het begin is het dus even kijken hoe het team zich ontwikkelt en het duurt ook even om een team te smeden.”

Blikvanger:
Hoewel Koehorst moeite het met kiezen van een blinkvanger sprong Frederique Bonink er bij de oefenmeester op positieve wijze uit. De 22-jarige middenveldster is sinds dit seizoen aanvoerster en die taak vervult ze tot nu goed. “Frederique is een hele goede speelster en ik vindt dat ze haar verantwoordelijkheid als aanvoerster goed neemt. Ze moet nog wel veel leren maar ik zie haar iedere week stappen maken.”

Hoewel Bonink vereerd is met de keuze van haar trainer geeft ze als een echte aanvoerster ook credits aan de rest van het team “Blikvanger wil ik niet meteen zeggen want er spelen nog meer goede meiden in ons team. Maar ik probeer in ieder geval mijn verantwoordelijk te nemen en meer in het teambelang te spelen. Daarnaast ben ik voor Don natuurlijk een schakel tussen hem en de rest van het team.”

Bonink

Bonink is bezig met haar derde seizoen bij Buitenveldert en heeft het daar ontzettend naar haar zin. “Ik speel dit seizoen veel op de nummer tien positie hoewel ik zelf liever als controlerende middenvelder speel. Maar aangezien we die op dit moment niet echt hebben ben ik daar terecht gekomen en probeer ik vanuit die positie belangrijk te zijn.”

Verwachting:

Dat winterkoning zijn geen garantie is voor een kampioenschap beaamd ook Koehorst. Maar toch heeft de oefenmeester er alle vertrouwen in dat Buitenveldert ook aan het einde van de rit nog op de eerste plaats kan staan. “De doelstelling is het kampioenschap maar we zullen ons gedurende de tweede seizoenshelft wel moeten blijven ontwikkelingen. Mijn ervaring leert mij dat tegenstanders zich de tweede seizoenshelft meer zullen aanpassen aan ons en de boel achterin zullen dichtgooien. Wij zullen ons ook moeten aanpassen en daar een ander soort voetbal tegenover moeten zetten. Vorig seizoen verspeelde we nog wel eens punten doordat we eruit werden gecounterd maar we hebben ons lesje geleerd en moeten niet als een ezel onszelf tegen de zelfde steen stoten. ”

Ook Bonink is er ondanks de slechte start van overtuigd dat Buitenveldert ook aan het einde van de rit nog steeds bovenaan zal staan. “We hadden een hele goede voorbereiding en gingen het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet. Nadat we uit de eerste drie wedstrijden slechts twee punten hadden gehaald stonden we weer met beide benen op de grond en zijn we ook beter gaan spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen kampioen kunnen worden en dat is ook zeker het doel dat ik mezelf heb gesteld. Maar het zal erg spannend worden.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)