Wisman niet bang voor Ajax

Amsterdammer Henk Wisman is sinds het begin van dit seizoen trainer van zaterdag hoofdklasser Ter Leede is  Sassenheim.  De 55-jarige oefenmeester heeft meer dan tien jaar betaald voetbal ervaring maar werkt dus nu weer bij de amateurs. “Het is even wennen maar ik heb het zeker naar mijn zin”.  Zaterdag speelt koploper Ter Leede in Amsterdam tegen Ajax.

Het is voor Wisman de tweede keer dat hij aan het roer staat bij Ter Leede. In het seizoen 2006/2007 nam hij het na de winterstop over bij de club uit Sassenheim en behoede hij ze voor degradatie. Na het hoofdtrainerschap bij FC Volendam, FC Den Bosch, Fortuna Sittard en Almere City en het bondscoachschap van Armenie werkt hij nu weer bij de amateurs.

HAV: Hoe is het met je?

Wisman: “Het gaat goed. Het is wel even wennen na tien jaar betaald voetbal. Het is een heel ander ritme. Ik sta niet meer dagelijks op het trainingsveld en ik train nu ’s avonds in plaats van half elf ’s ochtends. Maar ik weet wel hoe het werkt bij de amateurs. Ik ben natuurlijk ook trainer geweest bij onder andere Zwarte Schapen, Aalsmeer, DWS, Zeeburgia en Quick Boys.”

HAV: Je bent wee terug bij Ter Leede. Heb je het naar je zin daar?

Wisman: “Ik heb daar in 2007 een paar maanden gezeten nadat ze hun trainer ontslagen hadden. Het jaar daarna ging ik naar Fortuna Sittard. Het ging toen niet zo goed als het om de prestaties gaat maar gelukkig zijn we toen niet gedegradeerd. De samenwerking beviel van beide kanten dus dat was wel ene grote reden om daar weer aan de slag te gaan. Zoals je van me gewend bent heb ik een contract voor één jaar getekend.”

HAV: Jullie hebben een goede start gemaakt met twee overwinningen. Wat zegt dat?

Wisman: “Het begin is zeker goed maar het zijn maar twee wedstrijden. De krachtsverhouding kan ik nog niet aangeven. Het zijn allemaal kleine verschillen en de twee ploegen (Bennekom en ODo’59, red.) staan nog op nul maar we hebben het tegen hun allebei niet altijd ven makkelijk gehad. Ik denk dat er veel ploegen dicht bij elkaar zullen eindigen.”

Henk Wisman als trainer van Almere City

HAV: Zaterdag tegen Ajax. Ben je bang voor ze?

Wisman: “Bang ben ik zeker niet. Ik heb met Armenië tegen Nederland gespeeld en met Den Bosch tegen het grote Ajax dus waarom zou ik dan bang zijn voor de amateurs van Ajax. Ik heb daar van mijn tiende tot mijn achttiende gespeeld en ik ben nog nooit bang voor Ajax geweest. Het is wel een erg goede ploeg en ik verwacht dan ook dat ze bovenin mee gaan spelen. Ze hebben zich ook behoorlijk versterkt.”

HAV: Wat verwacht je dit seizoen van je eigen ploeg?

Wisman: “Vorig seizoen hebben ze promotie naar de topklasse net gemist door het beslissingsduel van Kozakken Boys te verliezen. Iedereen kijkt natuurlijk naar ons en dat geeft ook niet. Er zijn wat spelers weg gegaan en er zijn wat nieuwe jongens. Veel is er niet veranderd. Ik vind wel dat we bij de eerste vier moeten kunnen eindigen. Of dat eerste of vierde wordt weet ik nog niet daar is het nog te vroeg voor. Het doel is om in ieder geval de nacompetitie te halen.”

HAV: Wat vind je trouwens van het niveau in Amsterdam?

Wisman: “Ik volg het voetbal in Amsterdam via jullie site en ik vind het erg leuk dat mijn oude club Zeeburgia weer terug is in de eerste klasse. Ik had het gevoel dat het een beetje in verval zat maar de laatste tijd klimt het wel weer een beetje omhoog. Het is mooi om tre zien dat er weer echte Amsterdamse klassen zijn.”

Ajax Ter Leede begint zaterdag om 14:30 uur op Sportpark De Toekomst. Het Amsterdamsche Voetbal zal een samenvatting van de wedstrijd maken. Deze is zondag op deze site te zien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!