Wisselvallig FC Aalsmeer verliest in Bussum

FC Aalsmeer heeft op bezoek bij BFC in Bussum met 2-1 verloren, en leed daarmee de zesde nederlaag van het seizoen. De ploeg van Ted Verdonkschot bleef met vijf gelijke spelen wel onder de top drie van clubs die vaker voor een remise tekenden. Door de nederlaag is de ploeg definitief uitgespeeld in de titelrace. Zuidvogels speelde gelijk tegen De Meern, maar kan in Mijdrecht komende week de schaal in ontvangst nemen.

Vaneman toornt boven de verdediging uit maar kan geen juiste richting geven

De Aalsmeerder gingen op bezoek bij BFC. Eind januari troffen de beide teams elkaar voor het eerst en bleef de clash tussen de koplopers op 1-1 steken. ,,We stonden opnieuw best goed tegen BFC”, vond coach Verdonkschot. ,,We kregen een goede kans, door wie anders dan Luke Vahle. We weten natuurlijk dat BFC ook twee fantastische buitenspelers heeft en heel gevaarlijk zijn.”

2-0 voor de thuisploeg in een fase waar Aalsmeer de aansluitingstreffer leek te gaan maken

Na een misverstand in de Aalsmeer-defensie schoot Lars van Huisstede BFC op 1-0, een trucje dat hij na de rustpauze nog eens herhaalde. ,,Wij hebben er alles aan gedaan. Na de 2-0 achterstand werd het een moeilijke wedstrijd en leek het duel gespeeld. Wij kregen met een kopbal op de lat nog een goede kans en die keeper (Desmond Ording, red.) redt een aantal keer geweldig. Hij hield er echt een paar onmogelijke ballen uit. Dan zakt de moed wel even in de schoenen. We pakken het gelukkig weer goed op na de 2-0 en via Thomas Bakker komen we nog laat op 2-1. Op het einde krijgen zowel BFC als wij nog wat mogelijkheden”, zag Verdonkschot.

Vahle blijft liggen na weer een ‘net niet’ mogelijkheid

Voor Aalsmeer geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Verdonkschot: ,,We hebben een fantastisch seizoen met elkaar. Het ultieme zat er helaas niet in. We waren te wisselvallig na de winterstop. Volgende week wacht ons een leuk laatste duel met Montfoort. Zij moeten strijden voor lijfsbehoud, wij willen winnen om de nacompetitie voor promotie te bewerkstelligen. Twee ploegen die op de laatste speeldag nog ergens voor strijden. Tegen BFC was een domper, maar qua instelling en beleving heb ik er vrede mee. Veel meer dan vorige week. We gaan het weer oppakken, want ik heb zeker genoten van de inzet.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)