WK Nederland wordt tweejaarlijks evenement

Het WK Nederland gaat dit jaar niet door. Organisator Life of Football heeft besloten een tweejaarlijks evenement te maken van het voetbalfeest dat de afgelopen jaren steevast in juni op Sportpark Middenmeer werd georganiseerd.

Het toernooi wordt gekoppeld aan de EK’s en WK’s. “Maar het blijft een WK, want anders wordt het voor iedereen verwarrend”, zegt organisator Vadym Zellner, directeur van Life of Football. “Wij merken dat het op die momenten beter aansluit bij zowel het publiek als sponsoren. Daarnaast willen we het evenement steviger neerzetten. Zo hopen we iets meer binding te krijgen met andere organisaties en campagnes te starten die we kunnen linken aan het EK of WK voetbal.”

In aanloop naar elke editie werd overlegd met de diverse bondscoaches over de opzet van het toernooi. “Het gaat dan over het niveau, het schema, de planning over twee dagen en de eisen voor nationaliteiten. We hebben gemerkt dat we hiervoor met elk jaar een nieuw WK te kort de tijd hebben om het goed te doen. De meeste mensen begrijpen dit besluit.”

De vorige editie werd gewonnen door Curacao (mannen World Cup), Kaapverdië (vrouwen World Cup) en Portugal (mannen World League). Op 9 en 10 juni 2018 wordt het WK Nederland weer georganiseerd op Sportpark Middenmeer. Dit is dan de zeventiende editie van het ‘grootste multiculturele voetbalfeest’.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)