WKE maakt seizoen niet af, AFC raakt zes punten kwijt

Nadat gisteren (dinsdag) bekend werd dat WKE officieel failliet is verklaard, is de zondag Topklasser per direct uit de competitie gestapt. Eerst werd de intentie nog uitgesproken het seizoen af te maken, maar na overleg met de curator en de KNVB is hiervan afgezien, meldt RTV Drenthe.

WKE ging eerst in beroep tegen het uitgesproken faillissement, alleen kwamen de Emmenaren hier dinsdagmiddag op terug. Het hoger beroep werd ingetrokken en het faillissement werd aanvaard. Voor het uitspelen van het seizoen was veel geld nodig en dit was financieel niet haalbaar. Het overleg met de curator en de KNVB heeft erin geresulteerd dat WKE uit de competitie wordt genomen. De recreatieve elftallen maken het seizoen nog wel af.

Spelers van WKE hebben tot vrijdag de tijd om over te stappen naar een andere club. Het schrappen van alle resultaten van WKE heeft grote gevolgen voor de zondag Topklasse. AFC is het grootste slachtoffer en moet zes punten inleveren. De ploeg van Bart Logchies zakt hierdoor naar de vierde plaats.

Op de klassenpagina van de Topklasse zondag vindt u de nieuwe actuele stand

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC