Wooter (CTO’70): “Ik wil samen met CTO’70 naar de top van het amateurvoetbal”

Voor Latif Wooter kon zijn eerste seizoen als hoofdtrainer niet beter beginnen. De oefenmeester wist zijn eerste vier wedstrijden allemaal om te zetten in winst en staat met CTO’70 dan ook bovenaan in de vierde klasse C.”Dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. In de beker hebben we hele wisselende resultaten geboekt, waaronder een 8-1 nederlaag tegen Ouderkerk. In die wedstrijden kon ik wel zien dat de ploeg potentie had, maar dat we nu al resultaten halen had ik niet verwacht.”CTO’70 kende vorig jaar een dramatisch seizoen. Met bijna 100 tegengoals en slechts 34 doelpunten voor degradeerde de ploeg kansloos naar de vierde klasse. Inmiddels heeft CTO’70 er na vier wedstrijden al 17 in liggen waardoor de helft van de gehele productie nu al geëvenaard is. “Alles is anders dit jaar. We zijn geen vriendenteam meer zoals afgelopen seizoen maar gaan nu echt voor de prestatie. Ik heb er een aantal talentvolle, scorende spelers zoals Daniel Ozbiliz (7 goals) en Ismael Moesafier (4 goals) bijgehaald. En die presteren hier goed. En door de nieuwe aanpak hebben jongens als Gerson Klinker, Kwame Cruden, Wesley Zandgrond en Ray Inge en de andere de motivatie gevonden om het beste uit hun zelf te halen.”Wooter was afgelopen seizoen jeugdtrainer bij Zeeburgia en het bevalt hem vooralsnog goed in Duivendrecht. “Volgens mijn spelersgroep ben ik een serieuze trainer. Ik leef voor het voetbal en ben heel gedreven om het beste uit mezelf en uit mijn spelers te halen. Het is voor mij een hele nieuwe ervaring maar tegelijkertijd ook een droom die uitkomt. Ik heb er heel veel plezier in om met de jongens bezig te zijn en vind het sowieso een eer om voor een groep te mogen staan en waardering te krijgen van de jongens.Hoewel het pas zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van een eerste elftal is denkt Wooter nu al aan de toekomst. “Ik wil trainer worden in de top van het amateurvoetbal. Of ik CTO’70 daarom snel ga verlaten? Ik wil dat CTO’70 samen met mij meegroeit naar de top.”Aanstaande zaterdag kunnen Wooter en CTO’70 voor hun vijfde overwinning op rij gaan als de ploeg op bezoek gaat bij hekkensluiter ZuidOost-United. “Dat klinkt misschien makkelijk, maar dat is het voor ons zeker niet. We komen zelf uit Zuid-Oost en kennen veel van die jongens die daar spelen. Daarnaast kennen zei ons ook en ik weet zeker dat ze deze wedstrijd echt niet willen verliezen en er dan ook alles aan zullen doen om van ons te winnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!