Woudenberg (De Dijk): “Ons vizier staat nu gericht op FC Lisse”

Na een succesvolle start in de competitie tegen JVC Cuijk staat De Dijk morgen (woensdag) alweer voor een nieuwe uitdaging. In de eerste kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker moet Lisse worden verslagen om een langer avontuur in de beker mogelijk te maken.

Kersverse aanvoerder Maarten Woudenberg vindt het lastig om zijn kansen in te schatten tegen het relatief onbekende FC Lisse. “Ze spelen ook Derde Divisie en speelden vorig seizoen in de Topklasse. Het is niet een tegenstander die we door en door kennen, maar ze hebben een goede ploeg dus we mogen onze borst nat maken.”

De Dijk begon het seizoen afgelopen zondag met een krappe 2-3 zege bij JVC Cuijk en is volgens Woudenberg op de goede weg. “We hebben een wisselvallige voorbereiding gehad en een aantal nieuwe spelers die moeten worden ingepast. We hebben een team met veel ervaring en hebben ook zeker een aantal goede dingen laten zien. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar de eerste drie punten zijn in ieder geval binnen.”

Woudenberg hoopt met De Dijk het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker te halen en is daarom totaal nog niet bezig met de derby tegen OFC, die zondag op het programma staat. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Op dit moment hebben we FC Lisse op ons vizier en donderdag richten we onze blik weer op OFC. Het is de enigste derby die we dit seizoen hebben dus we willen daar goed voor de dag komen. We weten dat we morgen niet 50% kunnen geven als we de volgende ronde willen halen. Het zou gewoon heel mooi voor ons als spelers zijn en voor de club als we het hoofdtoernooi halen en daarin een mooie tegenstander uit de Eredivisie treffen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)