WV-HEDW heeft aan één goal genoeg voor zege bij seizoensstart

WV-HEDW is de competitie begonnen met een 1-0 zege op Die Haghe. Bij de Amsterdammers waren flink wat spelers afwezig vanwege blessures, maar met wat moeite werden toch 3 punten binnen gehaald: 1-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Na negen minuten ontstond direct een grote kans voor WV-HEDW. Een voorzet van Mick van Moerkerk werd door Joost Heij hard tegen de lat geschoten. De bal werd nog wel getoucheerd door een Die Haghe-verdediger. Kick van Aelst opende daarna de score. Mick van Moerkerk ging met een passeerbeweging langs zijn tegenstander en legde af op Van Aelst. De middenvelder schoof de bal binnen: 1-0. Bij Die Haghe dachten ze aan buitenspel, aangezien er een WV-HEDW-aanvaller hinderlijk buitenspel zou staan. De arbiter van dienst wuifde het weg. Na de treffer zette de Amsterdamse ploeg aan, met meerdere mogelijkheden.

Omstreeks twintig minuten onderweg sloeg de vlam even in de pan. Roy van Essen maakte bij het drukzetten een overtreding. Terwijl hij naar de grond ging, kreeg hij nog een tik van een Die Haghe-speler. Van Essen stond boos op en haalde verhaal bij zijn tegenstander. En toen was er heibel in de tent. Beide spelers werden bestraft met een gele kaart. Wel waren allebei de partijen slordig, maar WV-HEDW was wel bovenliggende partij. Wel dook Die Haghe meerdere malen op voor de goal van WV-HEDW-keeper Matthijs Kuiper. De gasten wisten echter niet tot mogelijkheden te komen.

Bij de bank van Die Haghe was er gedurende de wedstrijd kritiek op de scheidsrechter. Er werd gehoopt dat het vuurtje zou overslaan op de spelers in het veld. Af en toe kwam de ploeg fel uit de hoek, terwijl WV-HEDW daarin meeging. Naarmate de wedstrijd vorderde en het nog 1-0 stond, kwam Die Haghe meer uit z’n schulp. Het werd voor de Amsterdammers nog billenknijpen. Die Haghe drong aan en de thuisploeg werd teruggedrongen, ook gingen de bezoekers pompen om de gelijkmaker te forceren. Na vele minuten blessuretijd was de vreugde bij WV-HEDW groot toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.

“Deze wedstrijd verdient niet de schoonheidsprijs”, aldus WV-HEDW-trainer Marcel Valk. “In de tweede helft gingen we mee in het gevecht van de tegenstander. Complimenten aan het team voor de strijd die we hebben geleverd, we gingen tot het einde door. Hopelijk spelen we volgende week een betere wedstrijd.”