WV-HEDW houdt het te lang spannend tegen De Meteoor

Op voorhand leek het bekerduel tussen Vierde Divisionist WV-HEDW en vierdeklasser De Meteoor er een waar de krachtsverschillen groot zouden zijn. Toch wist de ploeg uit Amsterdam Noord lang in de wedstrijd te blijven, pas in blessuretijd viel met de 3-1 de beslissing.

Bij WV ontbraken om diverse redenen een aantal spelers en bovendien was dit een kans om andere spelers aan het werk te zien. De Meteoor speelde compact en wist met lange ballen voor gevaar te zorgen. Zo ging een schot van Jesse Kuipers over de lat en moest doelman Sven van Es ingrijpen op een poging van Mike de Blieck. Aan de andere kant werd WV gevaarlijk met onder andere een inzet van aanvoerder Tim Correia op de paal en een vrije trap van Rida Najib eindigde in de muur. Het duurde tot acht minuten voor rust voordat er een goal viel. Levi van der Spek bracht WV aan de leiding.

Na rust kwam bij WV Jordy Dijkhuizen in de ploeg, die daarmee tegenover broer Davey, linksback van De Meteoor, kwam te staan. Met een klein uur op de klok viel de 2-0 van Correia, na een goede combinatie met Roy van Essen. Niet veel later wist De Meteoor echter de aansluitingstreffer te maken. Invaller Nick Lammers liet De Blieck ontsnappen en hij rondde het af. De thuisploeg probeerde de marge weer naar twee te brengen, maar het had ook zomaar 2-2 kunnen worden. Sureyo Macrander wist echter te voorkomen dat De Blieck een tweede goal maakte. In blessuretijd werd het dan toch nog 3-1, Mick van Moerkerk scoorde op aangeven van Correia.

WV-HEDW dus in de koker bij de loting voor de volgende ronde. Bekijk hieronder alle bekeruitslagen en het verdere programma: