WV-HEDW in extremis weer met lege handen 

Een typisch geval van puur ongeloof, treffender kon het gevoel van iedereen die WV-HEDW zaterdagmiddag op het Sassenheimse sportpark De Roodemoolen jammerlijk zag verliezen niet omschreven worden. Om nog aan het steeds dreigender opdoemende degradatiespook te ontkomen, was het behalen van een positief resultaat bij middenmoter Ter Leede een must voor het benarde WV-HEDW. Feitelijk zou alleen een overwinning soelaas bieden. 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die zege er gezien het wedstrijdbeeld nooit echt heeft ingezeten. Totdat in de één na laatste minuut van de reguliere speeltijd Ashraf Azzouz een voorzet van invaller Romello Austin ineens op zijn slof nam. Al dan niet geholpen door de wind resulteerde het zondagschot in een wonderschone treffer, waarmee de Amsterdammers normaal gesproken zichzelf spekkoper mochten noemen. Tot afgrijzen van coach Tijs Schipper gaf zijn ploeg de in de schoot geworpen zege in de resterende zeven minuten, waarvan zes minuten extra tijd, alsnog uit handen. Dankzij twee treffers eindigde het tot dan wel aandringende maar niet effectieve Ter Leede dan toch nog met 2-1 aan de voor hen goede kant van de score, de ploeg van Schipper in verbijstering achterlatend. 

Kort na afloop bracht de ervaren coach zijn eerste gedachten onder woorden: “Dit is een heel pijnlijke nederlaag. De wedstrijd leek op 0-0 uit te draaien, en dan kom je op het laatst als dankzij een godsgeschenk toch op voorsprong. Vrouwen en kinderen eerst, dat moet dan het absolute motto zijn. Het maakt niet uit hoe, die punten moet je vasthouden. Want als je een wedstrijd als deze niet weet te winnen, ja dan wordt het moeilijk.”

Gestart met Joost Heij als centrumspits met Mick van Moerkerk op links en Ashraf Azzouz op rechts in een aanvallende rol speelde WV-HEDW de eerste helft pal tegen de sterke (én warme) wind in. Al snel bleek dat het verdedigend deze keer wel goed zat bij de Amsterdammers, maar van iets wat op opbouw leek kwam maar bitter weinig terecht. Hooguit Azzouz onttrok zich enkele keren aan de malaise met individuele acties en voorzetten. Tegelijkertijd was ook Ter Leede matigheid troef, reden waarom er qua kijkspel niets te genieten viel. Omdat WV-HEDW niets zou opschieten met slechts één punt, was de verwachting dat er na rust met de wind in de rug uit een ander vaatje getapt zou worden. Niets bleek echter minder waar, het was Ter Leede dat na de hervatting fel uit de startblokken schoot en daarmee het Amsterdamse windvoordeel afdoende wist te neutraliseren. 

De thuisploeg greep het overwicht en gaf dat niet meer weg. Schipper zag zijn ploeg geen moment meer tot een fatsoenlijke aanval komen. Het enige positieve wat hij nog wel zag was het feit dat er verdedigend opnieuw weinig werd weggegeven. De diverse wissels, waaronder Tim Correia voor de onzichtbare Joost Heij, brachten ook niet echt iets teweeg. Max Dekker, later ingebracht voor Mick van Moerkerk, bracht uiteindelijk wel een ietsje meer pit. Romello Austin, een andere invaller, leek met zijn voorzet op Azzouz zelfs de beslissende aanzet te geven, maar de vreugde mocht zoals gezegd slechts van heel korte duur zijn. De thuisploeg maakte binnen twee minuten gelijk uit een situatie waarbij niet adequaat werd gedekt. Waarna in de zesde en laatste minuut van de extra tijd doelman Ruben Zandwijken moest buigen voor een strakke kopbal uit een hoekschop.

En zo tekende WV-HEDW de zevende nederlaag op rij op. Schipper vond het lastig om de negatieve lijn te duiden: “Feit is dat we na de nederlaag tegen Ajax, toen we op zich best goed speelden, nooit meer het goede gevoel hebben gekregen. De nederlagen daarna deden natuurlijk iets met het vertrouwen binnen de ploeg. Tegenstanders voelen dat ook aan.” De ervaren trainer realiseerde zich als geen ander dat directe handhaving zo onderhand uit beeld geraakt. “Als ik realistisch moet zijn, dan is plaatsing voor de nacompetitie voor mij het hoogst haalbare. Er zijn weliswaar nog zes wedstrijden, en dus is er nog zeker een kans dat wij ons er bovenuit spelen, maar die kans lijkt mij na zo’n wedstrijd als vandaag niet heel groot meer.”   

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Tekst en foto: Jakob Kos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)